У Корсунцях через спалення сухої трави згорів гектар рослин

Пожежа сталася у Красносільськй громаді на Одещині: в селі Корсунці в балці на вулиці Польовій згорів гектар рослин. Імовірною причиною пожежі могло стати спалення сухостою та старої трави на узбіччі. Будинки та люди залишились неушкоджені.

Про це 5 березня повідомила голова Красносільської територіальної громади Марина Архірій.

Як зазначила голова громади, що спричинити пожежу могли жителі, які вирішили спалити сухостій і стару траву спалити на узбіччі балки. Оскільки поряд із нею, розташовані городи, сараї та підсобні приміщення. Через поривчастий вітер вогонь охопив велику територію й рятувальникам довелось працювати кілька годин.

На місце події викликали правоохоронців, які проводять розслідування. Марина Архірій додала, що місцеві бачили як палав сухостій, але хто це робив не називають. Тих, хто володіє якоюсь інформацією про пожежу вона просила звертатись до старости села.

“Сільськогосподарські пали і випалювання сухої трави суворо заборонені чинним законодавством України. Крім флори і фауни від підпалу трави можуть постраждати люди”, — написала вона у своєму повідомлені.

На Одещині через спалення сухої трави згорів гектар зелених насаджень
Пожежа в селі Корсунці на Одещині. Фото: Марина Архірій
На Одещині через спалення сухої трави згорів гектар зелених насаджень
Пожежа в селі Корсунці на Одещині. Фото: Марина Архірій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *