З Харкова до Арцизу: історія танцівниці, дім якої знищили росіяни. ВІДЕО

Рік тому Тетяна Лапа через повномасштабну війну була змушена покинути у Харкові все: свою квартиру та улюблену справу  власну танцювальну студію. Разом з чоловіком та дворічним сином жили кілька днів у підвалі в районі Салтівки, який часто обстрілювали. Згодом сім’я вирішила виїхати на Одещину, до родичів чоловіка. Як покинули все і розпочали життя на новому місці дізнавалась кореспондентка Суспільного.

Тетяна Лапа — хореографка, дітей і дорослих в Арцизі вона навчає танців. Рік тому в Харкові жінка мала власну студію, квартиру та, як каже, щасливе життя з чоловіком та сином Ванею:

“Знаєте, ми в Харкові не чули сирен, ми чули дещо страшніше. … Ми жили на Салтівці. Це вже найвідоміший район. Коли почалась війна, 24 лютого ми прокинулись, як і всі, від обстрілів. Ми жили на дев’ятому поверсі. … Було видно лінію “Градів”, які стріляють у наш бік. …. Постійні вибухи, ми розуміли, що це російські агресори”.

Через постійні обстріли сім’я з маленькою дитиною жила у підвалі.

Це було 5 березня, ми виїхали. Люди просто йшли пішки. Вони з валізами, з собаками, з іншими тваринами просто йшли вздовж дороги. Саме так і ми. Ми виїхали з Харкова, куди їхати – не знали”, — розповіла Тетяна.

“Тут рай, а там пекло” — так жінка описує перші дні по приїзду в Арциз, де жили родичі її чоловіка.

“Харків — це моє улюблене місце. Це місто, де я змогла здійснити свою мрію. До якої я дуже довго йшла. Це моя танцювальна студія. Але вона залишилась там. Я знаю, що все буде. Що можна побудувати все. Я впевнена, після перемоги у мене буде велика студія. Просто дуже багато зусиль витрачено на цю студію. На цю квартиру, яка була у Харкові”, — поділилась хореографка.

Згодом Тетяні запропонували місце викладачки в Арцизькій школі мистецтв та в приватній танцювальній студії, аби вона продовжувала займатись улюбленою справою. Та понад усе, каже Тетяна, вона хоче повернутись у те місце, яке вважає своїм домом — до Харкова:

“Я не відчувала стільки ненависті, я ніколи в житті не була такою агресивною людиною, як зараз. Тому що я просто ненавиджу все, що пов’язано з Росією. … Вони всі підтримують цю війну. Я вважаю, що цих людей треба за колючий дріт, і хай вони там живуть як їм подобається. А все буде Україна.”

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *