В Одесі чоловіка затримували під час видачі повістки. Керівників ТЦК притягли до відповідальності

Керівників одеських обласного і районного територіальних центрів комплектування притягнули до дисциплінарної відповідальності. Все через незаконне затримання військовослужбовцями чоловіка для вручення повістки в Одесі. Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування “Південь”.

“За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місті, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень”, — йдеться у повідомленні.

У ОК “Південь” заявили, що з особовим складом, який залучений до заходів оповіщення проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

У соцмережах 14 лютого почало ширитися відео, на якому люди у військовій формі неподалік ринку “Привоз” в Одесі намагаються затримати чоловіка, а той просить прибрати від нього руки.

Як відомо, в Одесі продовжують фіксувати випадки, коли люди у військовій формі разом з поліцією затримують чоловіків та заштовхують їх у транспорт.

У обласному центрі комплектування називають такі відео фейками, а у пресцентрі охорони та оборони Півдня розповіли, що такі відео досліджують на правдивість, адже це може бути фальсифікацією.

Разом із тим до поліції Одещини протягом 2022-2023 років надійшли 28 заяв про можливі незаконні затримання чоловіків та напади на військових під час вручення повісток.

2 thoughts on “В Одесі чоловіка затримували під час видачі повістки. Керівників ТЦК притягли до відповідальності

  1. Вах, “дисциплінарна відповідальність”. Як суворо. Мабуть ще й змусили пообіцяти більше так не робити. Клоуни всраті…

  2. які моторні та сильні працівники військомату. Запитання – ви, чому ще не на фронті? Сцикотно на ВОП?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *