Звільнити Донбас і Крим: в Україні формують “Гвардію наступу”

Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад “Гвардія наступу“. Їхньою частиною можуть стати лише добровольці. Основа нових бригад – офіцери та солдати, які мають чималий бойовий досвід. Про початок набору до “Гвардії наступу” оголосили другого лютого. Нові штурмові бригади мають проходити навчання за стандартами НАТО, а також отримають зброю натівського зразка.

Про це повідомили в МВС.

“Час повертати своє”. Як відомо, Україна готується до звільнення Луганська, Донецька й Криму від російських окупантів, тому Міністерство внутрішніх справ формує 8 штурмових бригад “Гвардії наступу”, в які запрошує добровольців.

Як заявив генерал-лейтенант Ігор Романенко, штурмові бригади займатимуться виключно деокупацією територій під час контрнаступальних операцій Збройних Сил України. Підрозділи ЗСУ намагатимуться пробивати фронт та максимально швидко просуватися вперед, не затримуючись у звільнених населених пунктах, зачищатимуть ці міста та села вже бригади з «Гвардії наступу».

Заступник Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко в ефірі телемарафону FREEDOM розповіла про механізм вступу до штурмових бригад «Гвардія наступу», а також поінформувала про переваги служби у добровольчих бригадах Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби.
«Служба в МВС має свої переваги. Зокрема, це пільги при вступі та у процесі навчання у військових та правоохоронних вишах. Окрім того, усі військовослужбовці підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні впродовж не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Ті, хто проявлять себе найкраще, у майбутньому очолять наступні добровольчі підрозділи та наступальні операції», – зазначила Катерина Павліченко.
Заступниця очільника МВС підкреслила, що ядро добровольчих підрозділів складають люди з великим досвідом бойових дій.
«Разом з тим, заявку на вступ до штурмових бригад можуть подати усі охочі. Головна вимога – високий рівень мотивації. Після відбору на добровольців чекає кількамісячна інтенсивна підготовка із наступним бойовим злагодженням нових підрозділів», – сказала Катерина Павліченко.
За її словами, добровольці у складі штурмових бригад стануть до виконання бойових завдань лише тоді, коли увесь особовий склад буде повністю готовий та отримає відповідне озброєння та техніку. До підготовки залучатимуться найкращі інструктори з вогневої підготовки та тактичної медицини.

Ідея рекрутингового проекту виникла у міністра МВС України Дениса Монастирського, але незадовго до старту кампанії найвище керівництво загинуло у авіакатастрофі в Броварах. Втілення ідеї не зупинили і продовжили, зокрема, команда Офісу Президента та комунікаційна команда Департаменту комунікації МВС України.

За перший день рекрутингу звернулося тисячі добровольців. Зокрема, у ЦНАПи звернулися 3086 громадян. З них подали заявки – 527.

До штурмових підрозділів Нацполіції виявили бажання долучитися 291 особа, до Нацгвардії – 114 та Держприкордонслужби – 122.

За словами міністра внутрішніх справ України Ігора Клименка, середній вік добровольців – 33 роки, а найстаршому – 69 років.

Також подали анкети й добровольці жіночої статі, таких – 600 заявок.

Як стати частиною Гвардії наступу?

Людина, яка хоче приєднатися до Гвардії наступу, може подати анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, в якій розповідають про всі бригади, які комплектуються.

Також можна подати анкету через Центри надання адміністративних послуг – перелік ЦНАПів є на сайті. Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест, потім його зараховують у вибрану ним бригаду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *