Бюджет Роздільнянської громади недоотримав 2,6 млн грн через роботу “в тіні”

Бюджет Роздільнянської територіальної громади Одеської області зазнав збитків  на 2,6 млн грн від користування сільськогосподарською землею без договорів оренди. Про це повідомили у міській раді за результатами роботи комісії з визначення розміру та відшкодування збитків, заподіяних власникам землі та землекористувачам. 

Результати роботи комісія оформила відповідними актами та передала на розгляд виконавчого комітету міськради, яка, у свою чергу, застосовуватиме заходи впливу до недобросовісних землекористувачів.

Натомість Красносільська сільрада  днями заслухала найбільших боржників перед бюджетом з податків на землю. Звітували ті, хто винен сільському бюджету понад 10 тис грн. На нараду з цією категорією платників податків сільрада запросила представників податкової служби.

Раніше повідомлялося, що земельна комісія Лиманської ОТГ Білгород-Дністровського району проводить у фермерів та одноосібників інвентаризацію земель. За результатами цієї роботи сільрада зробить аналіз по кожному сільгоспвиробнику, а інформацію про порушників законодавства нададуть правоохоронним органам.

Варто зазначити, що місцевому самоврядування значну допомогу надає автоматизований онлайн-сервіс Feodal.Online, який фіксує, хто із землекористувачів працює «в тіні», без укладання з селянами договорів оренди.

Нагадаємо, що територіальні громади регіону виконують доручення військової адміністрації Одещини щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *