Збитки від російських обстрілів Миколаєва сягають 900 млн євро – мер Сєнкевич

Нещодавно міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич взяв участь у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Він був одним зі спікерів дискусії, присвяченої відновленню країни.
СєнкевичПід час свого виступу міський голова розповів, з якими викликами Миколаїв зіштовхнувся з початком повномасштабного вторгнення Росії. Він нагадав, що до звільнення Херсона наше місто майже кожного дня обстрілювали терористи: забороненими касетними снарядами та ракетами різного типу, були також спроби оточення міста регулярними військами країни-терориста.
Усе це призвело до жертв серед цивільного населення та значних руйнувань міської інфраструктури. Зокрема, було зруйновано низку шкіл, житлових будинків та підприємств, а ще більше – пошкоджено. Також російські війська пошкодили стратегічний водопровід, залишивши місто без централізованого водопостачання.
У цілому збитки від російської агресії склали близько 900 млн євро. Мер зазначив, що інформація про всі пошкоджені об’єкти нанесена на окремий шар геоінформаційної системи.
Та Миколаїв і його мешканці мужньо витримали російські удари. Місцева влада взяла на себе дуже велику відповідальність під час війни. Ми почали будувати фортифікаційні споруди для нашої армії, наші трактори витягати з полів боїв підбиту ворожу техніку, ми її ремонтували і передавали нашим військовим”, – зазначив Олександр Сєнкевич.
Він наголосив, що місто встояло завдяки тому, що всі об’єднались і працювали єдиним фронтом.
“Люди часто кажуть, що Миколаїв втримав південь України. Я на це зазвичай відповідаю так: ми не думали багато про це, ми просто діяли. Коли потрібна була допомога – звертались до наших друзів та міжнародних партнерів. І вони нам допомагали”, – підкреслив міський голова.
Олександр Сєнкевич подякував партнерам міста за надану допомогу і зазначив, що міська влада вже працює над планом повоєнної відбудови.
Зокрема, наразі за участі міжнародних експертів розробляється новий генплан. Він враховуватиме думки містян щодо подальшого розвитку та передбачатиме відновлення інфраструктури.
Джерело – Миколаївське РВ АМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *