Кінець дистанційкам: Арцизька громада повертає усіх школярів за парти

Арцизька громада повертає очне навчання в усіх 12 школах. Про це повідомив Арцизький міський голова Сергій Парпуланський.

Як і обіцяли, з другого півріччя усі 12 шкіл громади готові працювати в звичайному режимі. Цьому передувала кропітка та величезних об’ємів робота з облаштування укриттів. Виваженими, чіткими і системними кроками ми дійшли до бажаного, аби наші заклади освіти якнайшвидше запрацювали у звичному режимі , а діти мали змогу отримувати якісну освіту не через екрани гаджетів, – повідомив керівник громади.

АрцизУ грудні місцева влада завершила капітальні ремонти укриттів у 1 та 4 школах м. Арциза, у Главанському ліцеї, а також  облаштували укриття за правилом «двох стін» у Арцизькому ліцеї №5,  Прямобалківському ліцею (основне укриття в процесі будівництва) та у Кам’янському ліцеї для відновлення очного навчання для 6-11 класів.

І вже з 23 січня, після завершення зимових канікул, у 8-ми школах громади навчальний процес буде здійснюватися в очному режимі, а ще у 4-х – за змішаною формою (очно+дистанційно). Але наголошую, що саме ви, як батьки, приймаєте остаточне рішення щодо вибору форми навчання для своєї дитини. Безмежно вдячний нашим педагогічним колективам, батькам, комунальникам та усім, хто допомагав облаштовувати укриття та створювати безпечні умови для навчання наших дітей. Власними силами, в умовах обмеженого фінансування, об’єднавшись та згуртувавшись, ми це зробили», – розповів Сергій Парпуланський.

Крім того, Арцизький ліцей №1 відремонтували та обладнали в ньому укриття.

укриттяПісля ремонту на навчання в ліцей зможуть вийти 591 школяр. За словами голови Одеської ОВА Максима Марченка, кошти на ремонт виділили з обласного та місцевого бюджетів:

В Арцизі — хороший ліцей, але був без належного укриття. Тож було прийнято рішення терміново виділити з обласного бюджету 2 мільйони гривень, щоб закумулювавши залишки освітньої субвенції та кошти місцевого бюджету, а це ще 980 000 гривень і майже 1 100 000 відповідно, спільним коштом розпочати фінансування робіт з якнайшвидшого ремонту укриття”.

Нагадаємо, що до складу цієї громади входять місто Арциз та села Виноградівка, Главані, Делень, Задунаївка, Кам’янське, Надеждівка, Нова Іванівка, Новоселівка, Новохолмське, Плоцьк, Прямобалка, Холмське.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *