У Захарівці відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини необхідна для забезпечення кваліфікованої медичної допомоги мешканцям громад. На медичний заклад у Роздільнянському районі 90% коштів були виділені із державного бюджету, а 10% — складають кошти територіальної громади.

Про це повідомили на офіційній сторінці медзакладу у Фейсбуці.

ОсійчукНа урочистості завітав Максим Марченко, голова Одеської ОВА, очільниця Департаменту Наталія Одарій-Захар’єва, депутат Одеської обласної ради Андрій Бабенко, голова Роздільнянської районної державної військової адміністрації Сергій Приходько. Це довгоочікувана і приємна подія не лише для центру ПМСД, а й для усієї громади: адже здійснена вона у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина» та президентського проєкту «Велике будівництво».

В амбулаторії діє 8 кабінетів, клініко-діагностична лабораторія, діятиме пункт щеплення; окремий кабінет інфекційних захворювань та відділ інфекційного контролю. Амбулаторія обладнана усім необхідним оснащенням.

“Новозбудована амбулаторія дозволить створити належні умови для медичного обслуговування жителів Захарівки. Цьому сприяє медична реформа, відповідні державні та місцеві програми, а також співпраця всіх гілок виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини, в умовах війни, — яскравий приклад того, як спільно можна робити корисні справи на благо людей”, — відзначив Максим Марченко.

ЗахарівкаГолова громади Олексій Осійчук під час огляду приміщень амбулаторії підкреслив, що амбулаторію збудували за сучасними технологіями та з урахуванням принципу безбар’єрності. Реалізація проєкту здійснювалась за рахунок коштів субвенції з державного бюджету,місцевим бюджетом на здійснення заходів, спрямованих на розвиток охорони здоров’я в сільській місцевості на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

«Відкриття нової амбулаторії – це яскравий приклад того, як спільно можна робити корисні справи на благо людей. Це перша новозбудована амбулаторія із двох запланованих у нашій громаді. Звісно, війна загальмувала наш поступ, але ми спромоглися і нам вдалося. Віднині хворі отримуватимуть поліпшені медичні послуги, а медперсонал – достойні умови роботи. Разом з тим, хочеться побажати, щоб, попри все, більшість прийомів були профілактичними. А найголовніше – усім нам миру і перемоги!» – наголосив депутат Одеської обласної ради Андрій  Бабенко.

Крім того, делегація оглянула і Захарівську багатопрофільну лікарню: директорка Антоніна Ганзій провела екскурсію хірургічним, приймальним відділеннями та капітально відремонтованим приміщенням клініко-діагностичної лабораторії.

Показати було що: придбано сучасний високочастотний електрохірургічний апарат ЕХВЧ-200 «Надія», який використовується для проведення малих хірургічних операцій, лапіроскопічну стійку, кисневі концентратори, «монітори пацієнта», потужний генератор та інше медобладнання.

Як наголосила керівниця медзакладу, нові апарати та обладнання вже освоєні відповідними спеціалістами та працюють задля здоров’я пацієнтів. Гості оглянули і упорядковане та підготовлене до прийняття людей сховище, що у військовий час є необхідністю.

Очільники Одещини завітали й до поліклінічного відділення БПЛ та дали добру оцінку медичним закладам Захарівщини з побажаннями продуктивної роботи у наданні якісних медичних послуг мешканцям територіальної громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *