Президент ввів у дію санкції РНБО проти російських діячів культури. Серед них Лариса Доліна та репер, які народилися в Одесі

Володимир Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти 119 російських діячів культури та спорту. Серед них — реп-виконавець Джиган, справжнє ім’я Денис Устименко-Вайнштейн, який народися в Одесі. Указ опублікований 7 січня на офіційному сайті глави держави.

Співак від початку повномасштабного вторгнення Росії ніяк не коментував війну та ракетні атаки по українських містах, зокрема удари по Одесі, в якій він народився. У жовтні репер в Інстаграмі висміяв росіян, які втікають від мобілізації.

Денис Устименко-Вайнштейн народився 2 серпня 1985 року в Одесі. У 2007 році закінчив Південноукраїнський університет імені Ушинського. Того ж року почав виступати на сценах та випускати власні пісні.

Також у санкційний список потрапила Лариса Доліна. У трирічному віці вона переїхала з батьками до їхнього рідного міста — Одеси. У віці шести років вступила до одеської дитячої музичної школи, яку закінчила за класом віолончелі у 1970 році. Середню загальноосвітню школу в Одесі закінчила екстерном.

Артистка підттримує політику російського президента Путіна, який вбиває українців, виступала в анексованому Криму. А під час повномасштабного вторгнення російських військ в Україну скаржилась на вигаданих “нацистів” на своїй колишній батьківщині.

Хто ще потрапив до санкційного списку

Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію санкції РНБО проти 119 російських діячів культури та спорту. До списку потрапили пропагандисти Дмитро Кисельов та Маргарита Симоньян, репер Баста (Василь Вакуленко), артисти Ірина Аллегрова, Дмитро Білан, Михайло Галустян, Лариса Доліна, Філіп Кіркоров, Сергій Лазарєв, гуморист Євгеній Петросян, телеведучий Леонід Якубович та інші. Під санкціями також опинився ексгравець збірної України, футболіст Анатолій Тимощук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *