Влада Одеси шукає нові рішення для енергетичної безпеки

Одеський муніципалітет провів засідання робочої групи з розробки програми енергетичної безпеки Одеси. Це систематичний документ, який не тільки дозволить забезпечити безперебійну роботу всіх постачальників послуг, а ще й надасть змогу поступово змінювати підхід до енерго-, водо-  та теплопостачання.

Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов.

Основне питання  – можливість будівництва об’єктів власної генерації електроенергії у регіоні. Це можуть бути  як газотурбінні установки, так і сміттєпереробний комплекс, який може генерувати енергію та джерела відновлюваної енергії.

У засіданні взяли участь представники компаній: «ДТЕК», НЕК «Укренерго», Одеська ТЕЦ, «Інфоксводоканал» та «Одесагаз».

Кожен з представників надав свої пропозиції та доповнення до Програми. Головне питання – можливість будівництва об’єктів власної генерації електроенергії у регіоні. Це можуть бути як газотурбінні установки, так і сміттєпереробний комплекс, який може генерувати енергію та джерела відновлюваної енергії.

Усі варіанти будуть розглянуті експертами з енергетики, які беруть участь у створенні програми. Після цього, першочергове завдання – розробити технічні умови та покроково рухатись далі», – зазначив мер Одеси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *