Чи чекати терактів на свята: в ОК “Південь” прокоментували можливість ракетних ударів на Новий рік. ВІДЕО

Росія готується до нової масованої атаки по території України. Російська армія намагається підготуватися до більш морозних та складних часів, щоб завдати нового удару. Про це повідомила начальниця об’єднаного координаційного центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк.

За словами Гуменюк, у Чорному морі відбувається пересування кораблів-ракетоносіїв. Сумарний залп “Калібрів” складає 16 ракет:

Наразі ми спостерігаємо, що один з надводних ракетоносіїв заведено в пункт базування, але це жодним чином не характеризує загальну ситуацію, але є такий факт. Ми знаємо, що в морі залишається фрегат ракетоносій, ми знаємо, що залишаються два підводні човни, це загальна сума ракет – це 16 одиниць. І скоріш за все, будуть намагатися зіпсувати нам свята. Треба це усвідомлювати, розуміти, що атака буде спрямована на об’єкти критичної інфраструктури, енергетичної зокрема”.

У зв’язку з можливими атаками Наталя Гуменюк рекомендує зробити запаси свічок, води та продуктів, а також зарядити павербанки.

Також вона повідомила, що Росія отримала додаткову партію дронів-камікадзе та проводила їх випробування в умовах зимового клімату України. Оскільки дрони випробовувалися іранцями у більш поблажливому кліматі, то над Чорним морем росіяни вивчали їхній стан під час штормового вітру чи перепадів температур.

“Те, що вони використовують їх масовано, каже про те, що їх використовують для виснаження сил протиповітряної оборони, коли перші дрони фіксують і пробуджують протиповітряну оборону, а другі — можуть їх атакувати”, — зазначила Гуменюк.

Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *