У Доброславі відкрили першу на Одещині станцію комплексного очищення води. ВІДЕО

Перша на Одещині станція комплексного очищення води з бюветом питної води відкрита в містечку Доброслав. Проєкт реалізовано за фінансової та технічної підтримки Міжнародної організації з міграції, американської компанії Water Mission, уряду Японії та українського підприємства “ТК Мегаватт”.
Про це повідомила голова Доброславської громади Людмила Прокопечко.
Людмила ПрокопечкоДоброславНа урочисте відкриття бювету прийшли місцеві мешканці. Набрати питну воду можна неподалік від центру Доброслава, по вулиці Вчительська 1 ж.
Перші відвідувачі змогли скуштувати на смак криштально чисту, у буквальному сенсі слова, воду на смак. Кажуть, відрізняється від звичайної питної води.
Я безмежно вдячна за цей величезний подарунок Доброславській громаді нашим партнерам та особисто Tobias Janisch, Craig Williams та Павлу Наливайку. Впевнена, що наша співпраця продовжиться і надалі, і що спільно ми зможемо реалізувати ще не один проєкт на благо нашої громади”, – повідомила пані Людмила.
Такі самі бювети з чистою питною водою хочуть відкрити і в інших населених пунктах громади.
ДоброславДоброславТакож місцеві фахівці активно працюють, аби втілити проект проєкт з водовідведення та доочистки води, який є дуже актуальним для цієї місцевості.
В рамках відкриття бювету відбулась акція “Місія добра”, під час якої люди наповнили водою принесені п’яти- і шестилітрові пляшки, тож чиста доброславська вода поїде на Херсонщину.
Місцева влада щотижня возить гуманітарний вантаж на передову захисникам України, а зараз активно допомагає херсонцям, які дочекалися звільнення свого міста з російської окупації.
Після відкриття станції очистки і бювету питної води партнерів запрсили на неформальну зустріч, аби поділитися новими ідеями розвитку громади.
“Тож тепер наші партнери і друзі мають набагато більше інформації про нашу громаду і про те, які серйозні виклики стоять сьогодні перед нами. Ну а ми оперативно готуємо пропозиції щодо подальшої співпраці в реалізації нових проєктів”, – поділилась голова громади.
Нагадаємо, що до складу громади входять селище Доброслав та села Улянівка, Шевченкове-Кут,  Зоринове, Шомполи, Вовківське, Великі Ламзаки, Касяни, село Якова,  Кремидівка, Благодатне, Христо-Ботеве, Степове, Трояндове, Ониськове, Ставки.
Кількість мешканців громади сягає понад 15 тисяч осіб.
Більше у ВІДЕО – від СИЛИ ГРОМАД:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *