Двоє жителів Одещини збиралися втекти до Румунії… на дитячих кругах

Двоє відчайдушних жителів Одещини хотіли незаконно потрапити до Румунії. І не вигадали нічого кращого, ніж уплав серед зими перетнути річку Тиса. На випадок надзвичайної ситуації “гарячі” чоловіки озброїлися дитячими надувними кругами. Але скористатися ними не встигли, бо ще на березі їх затримали прикордонники Мукачівського загону. Тим самим правоохоронці врятували втікачам життя.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон у фейсбуці.

Зануритися у крижану воду Тиси двоє одеситів вирішили, щоб уникнути призову до війська. Їх не злякала ні стрімка вода гірської річки, ані кам’яні брили на її дні, ані морозне повітря.

“Затримані планували незаконно потрапити в Румунію, попри усі ризики. Щоб зменшити наслідки переохолодження, порушники планували обмотатися харчовою плівкою. Чоловіки хотіли збільшити шанси на виживання, приклеївши до тіла дитячі надувні круги, а сухий одяг, особисті речі, документи та кошти планували зберегти, замотавши у мішки для сміття”, – розповіли прикордонники.

За їх даними, від початку повномасштабного вторгнення Росії вже понад десять українських чоловіків загинули, коли намагалися незаконно перетнути кордон через Тису. Затримані жителі Одещини запевнили, що не знали про фатальні спроби своїх попередників.

На порушників склали документи адмінпровадження за ст. 204-1 КУпАП “Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України”, справу скерували до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *