Зима у розпалі: на території Подільського району створили 126 пунктів обігріву. ВІДЕО

13 грудня північ Одещини відчула прихід справжньої зими: зі снігом та морозами, подекуди до -10. Про те, як допомогти населеню у ці важкі для України часи пережити найхолоднішу пору року, начальник Подільської РВА Михайло Лазаренко говорив під час службової наради з головами органів місцевого самоврядування.

Так, на території 12 громад, які входять до складу Подільського району, розгорнуто «Пункти Незламності», 23 з яких працюють цілодобово. Створено 126 пунктів обігріву.

Очільник району надав додаткові доручення з питань вдосконалення функціонування «Пунктів Незламності», підтримання в готовності снігозбиральної техніки, відновлення дорожніх знаків задля безпеки автомобільного руху. Також, було обговорено зменшення кількості блок-постів на території району в зв’язку з тим, що деякі з них вже недоцільні.Михайло Лазаренко наголосив на необхідності подальшої допомоги Збройним силам України, які у надважких умовах звільняють наші землі від ворога. В першу чергу нашим захисникам потрібні автомобілі-позашляховики, теплі речі, взуття, продукти харчування. Голова РВА подякував Піщанській, Балтській та Окнянській громадам за найактивнішу позицію з питань підтримки військовослужбовців на фронті.

Також, керівник адміністрації вказав головам громад на обмеження розважальних заходів у період новорічних та різдвяних свят і рекомендував не втручатися у діяльність релігійних установ за виключенням випадків антиукраїнської пропаганди, про що негайно необхідно повідомляти правоохоронні органи.

Крім того, дуже актуальні для жителів сільських громад питання безпеки.

Як повідомив начальник загону ДСНС Юрій Унтілов, важливо створити в громадах комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, попередження пожеж, отруєнь громадян чадним газом, побутовим газом та продуктами згоряння генераторів.

Так, у двох населених пунктах Одеської області вже п’ятеро дітей потрапили до лікарні з отруєнням чадним газом. Обидва випадки сталися 7 грудня через порушення правил пожежної безпеки під час опалення житла.

У селі Випасне Білгород-Дністровського району (Мологівська ОТГ) ледь не вчаділи 15-річна дівчинка та 5-річний хлопчик. Їх обох доставили в дитяче відділення Білгород-Дністровської міської лікарні в стані середньої тяжкості.

“Попередня причина отруєння – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі (тріщини)”, – зазначають рятувальники.

Ще трьох дітей з діагнозом “отруєння чадним газом” привезли у дитяче відділення Одеської дитячої лікарні з села Великий Дальник Одеського району. Це – два хлопчики 11 та 6 років, а також 6-річна дівчинка. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості. У ДСНС припускають, що отруєння могло спричинити використання газового пальника для опалення приміщення.

Такі випадки – незайве нагадування про правила безпеки при використанні пристроїв для обігріву, печей, газових пристроїв тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *