Зачіска на золото: студентка з Любашівської ОТГ стала чемпіонкою світу на змаганнях в Італії

Студентка другого курсу Київської академії перукарського мистецтва Дар’я Одинок з села Троїцьке Любашівської селищної громади  виборола «золото» в номінації «Весільна зачіска» на Чемпіонаті світу C.M.C. World, що проходив в італійському місті Пестум 22-23 жовтня. Чарівна і талановита дівчина — єдина учасниця з  України — обійшла найбільш титулованих майстрів з 30 країн, витворивши найліпшу зачіску для нареченої. Торік в цій номінації «бронзу» здобула одеситка Анастасія Жуня.

Цьогоріч грандіозна мистецька подія зібрала у Пестумі чи не найбільше учасників. Тому організаторам навіть довелося влаштувати відбір, щоб допустити до участі в чемпіонаті найкращих перукарів, який наша землячка успішно пройшла.

Безпосередньо на конкурсних перегонах Даша у відведений час вимайструвала на манекені найстильнішу, найоригінальнішу та унікальну весільну зачіску нареченої. Компетентне журі високо оцінило майстерність та креативність юної перукарки, присудивши їй найвищу нагороду — чемпіонський титул. Це був перший конкурс у житті Дар’ї Одинок, та ще й такого рівня. Тому вона дуже хвилювалась, але була безмежно щаслива, коли її оголосили переможницею. Всі присутні на цьому конкурсі українці щиро вітали її з міжнародною перемогою. А друзі на її сторінці у Фейсбук відгукнулись: «Твоя, Даринко, перемога вселяє ще більше впевненості в головну перемогу України!».

Опісля церемонії нагородження дівчині навіть надійшла пропозиція від польського організатора фестивалю пройти безкоштовне навчання на барбера (перукар, який спеціалізується на чоловічих стрижках і догляді за бородою та вусами) в його Варшавському салоні. Проте Дар’я відмовилась від спокусливої пропозиції, бо прагне працювати на Батьківщині.

Після повернення до Києва на залізничному вокзалі чемпіонку особисто зустрічала ректорка КАМП Світлана Лубанська. Педагогиня щиро привітала Дар’ю з перемогою та запропонувала своїй юній, але уже титулованій студентці вести у виші короткострокові майстер-класи для бажаючих опанувати перукарську майстерність…

У Троїцькому найбільше раділа успіхам своєї донечки її любляча матуся Інна Сергіївна. Вона утримує кілька корівчин, щоб забезпечити достаток родини.  А щоб відправити свою талановиту кровиночку на узбережжя Середземного моря, де традиційно проходить цей популярний конкурс краси і моди, їй довелося продати теличку і свиню, щоб виручити необхідні для поїздки 500 євро.

“Моя Даринка ще, мабуть, із шостого класу зацікавилась перукарством. Бувало, на шкільній перерві, бачачи неохайні зачіски дівчат, відразу переплітала їм косички. У старших класах стала майстерно робити стрижки і зачіски не лише однокласникам, а й вчителям, нареченим та усім бажаючим односельчанам. Коли випускалась, то багатьом своїм подружкам створювала модні зачіски, й навіть собі”, — розповіла Інна Одинок.

Ще школяркою юнка почала потроху заробляти свої перші невеличкі гроші. Мати, яка в юності також хотіла стати перукаркою і часто стригла сусідів, але віддала перевагу торгівельній сфері, всебічно підтримувала захоплення доньки. Коли та ще навчалась в десятому класі, вона профінансувала її короткострокові навчання з курсу «Весільні і вечірні зачіски» в однієї з одеських стильних майстринь. А вже цьогоріч — курси бровістів та ламінування брів.

Творча натура Даринки проявилась ще з дитячих літ. Вона брала активну участь в шкільній самодіяльності, виступала з концертами в складі козаків і козачок учнівської Волохонської паланки під керівництвом педагога Тетяни Тягай. Згодом опановувала хореографію під керівництвом Христини Свиридовської й збиралася стати балетмейстером, але перукарство таки взяло гору.

Перебуваючи з матір’ю на Дні відкритих дверей у ВНЗ «Київська академія перукарського мистецтва», сільська дівчина захоплено і мрійливо споглядала на стенд переможців різноманітних мистецьких конкурсів й остаточно вирішила обрати цю професію. Й не сподівалася, що цьогоріч її портрет красуватиметься на усіх рекламних проспектах мистецького вишу, стане його «обличчям-2022»…

Вступаючи до Вишу, Дарина представила на конкурс свій ескіз зачіски і, уявіть, отримала 10-відсоткову знижку на контракт на всі роки навчання. Впродовж усіх двох курсів талановита дівчина, йдучи до головної мети, проявляла свою креативність в багатьох мистецьких конкурсах і отримала чимало відзнак: Диплом за участь  у конкурсі арт-образів на тему « Extravaganza» в рамках Чемпіонату дизайнерів «Fantasy trophy» 2021 та фен-проєктах за участі академії тощо.

Даринка — скромна і трудолюбива дівчина, вражає своєю наполегливістю, з якою невпинно рухається до своєї мети. Ще вона любляча донька і сестричка. Так, на сорокаріччя своєї матусі у вересні вона подарувала іменний золотий кулон, придбаний за власні кошти. Підтримує 10-річного братика Максимка, який, як і їхній дідусь Сергій Петрович Бачинський, захоплюється футболом та багатьма видами спорту. На жаль, дідуся, як і бабусі Надії Миколаївни — колись вправної працівниці місцевого буфету, вже немає на світі, але в пам’яті рідних та односельчан вони залишилися гарними людьми.

“Найбільше я бажаю перемоги України у війні з росією. А стосовно планів на майбутнє, то вони дуже великі та амбітні. Як відомо, в нашій країні дуже розвинена б’юті-індустрія, і наші майстри цінуються за кордоном.  Коли почалася війна, я звернула увагу на те, що багато фахівців вчилися в росії… Тому моя мрія — вивести Україну на новий рівень, щоб наші майстри краси навчалися вдома. Мрію, щоб увесь світ знав, який в нас працьовитий і талановитий народ, а країна сильна і процвітаюча. Щоб саме до нас перукарі та інші митці приїздили за новими знаннями. Тому планую жити та розвиватися в Україні,  а згодом, можливо, виїздити закордон за новими перемогами та проводити власні майстер-класи”, — поділилась чемпіонка світу з перукарського мистецтва, проста сільська дівчина Даша Одинок.

Автор – Юрій Федорчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *