Марченко в Арцизі обговорив будівництво очисних споруд, щоб уникнути підтоплення

5 листопада начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з робочим візитом відвідав Арцизьку громаду Болградського району.

АрцизВ селі Надеждівка він побував у ліцеї та яслах-садочку, де діти навчаються очно, адже тут укриття оснащене за усіма безпековими вимогами. А в Арцизькій школі начальник Одеської ОВА проінспектував хід робіт з облаштування укриття більш ніж на 350 школярів.

В рамках робочої наради з представниками Болградської районної військової адміністрації, Арцизької міської ради, депутатами та підприємцями району та міста обговорили ключові проблемні питання щодо якісного водопостачання в Арцизі, будівництва очисних споруд, щоб уникнути в подальшому підтоплення територій сіл і оптимізацію роботи залізничних переїздів для уникнення утворення заторів на автошляхах, – зазначили в ОВА.

Своєю чергою, голова Арцизької громади проінформував на своїй сторінці, що місцева  влада на сьогодні вже визначила місця для розміщення мобільних та стаціонарних пунктів обігріву в різних частинах міста Арциз, де в разі надзвичайної ситуації люди зможуть погрітися та приготувати гарячу їжу.
укриттяТакі пункти мають розташувати при бомбосховищах та укриттях цивільного захисту населення. А в разі критичної ситуації — в школах та лікарні.
Невідомо, наскільки суворою буде ця зима і в якому стані будуть об’єкти інфраструктури після варварського бомбардування окупантами, але маємо створити пункти обігріву для населення. При відсутності світла та мінусовій температурі пункти функціонуватимуть у цілодобовому режимі та будуть забезпечені електрогенераторами, ємностями для води, паливом, буржуйками, газовими горілками”, – повідомив мер міста.
Також пункти обігріву місцева влада збирається облаштувати в усіх старостинських округах громади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *