Верховна Рада забрала мандат у нардепа з Одещини Васильковського

3 листопада 2022 року Верховна Рада позбавила мандатів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського з Одещини.

За припинення повноважень першого проголосувало 302 нардепи, другого – 292. Васильківському не допомогло навіть те, що його було обрано у ВР від «Слуг народу».

Причиною такого повороту подій стало позбавлення громадянства обох. Васильківський виїхав за кордон із болгарським паспортом, а вже екс-нардеп від ОПЗЖ Рабінович з початку війни мешкає в Ізраїлі.

З 24 лютого 2022 року по червень 2022 року одеський нардеп-мажоритарник від “Слуги народу” Ігор Васильковський, згідно з даними сайту ВРУ, був постійно відсутній, але під час одного голосування 3 травня картка “не голосувала” (була у слоті). На засіданні 21 квітня він був відсутній протягом 11 голосувань, а протягом 10 картка “не голосувала”. Нардеп також був відсутній 24 лютого під час голосування за введення воєнного стану.

Зазначимо, що роботою на 139 виборчому окрузі ( з центром у м. Роздільна) Ігор Васильковський не запам’ятався: з’являвся рідко, питаннями виборців не займався.

Цікаво, що у цьому ж районі (нагадаємо, з 2020 року Роздільнянський район “укрупнено”), вкрай дивно працює і Роздільнянська районна рада. Голова Олександр Пресман від початку повномасштабної війни виїхав з України, його заступники перевелися на інші посади.

На місці чергує Роздільнянська військова адміністрація, голова – Сергій Приходько. Свої повноваження постійно виконує Роздільнянська міська рада, та низка інших ОТГ, що увійшли до складу укрупненого району. Таким чином, місцева влада доводить свою ефективність у наданні послуг населенню, тоді як чинна районна влада і парламентар, який “зник” під час війни, демонструють сумнівну діяльність на користь інтересів громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *