Земля і сміттєзвалища Лиманської громади – на контролі Одеської ОВА

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу нараду за підсумками перевірки членами робочої групи від ОВА Лиманської селищної громади, що у Роздільнянському районі на Одещині. Ключові питання – земельні відносини та екологічна сфера.
Зокрема директор Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Павло Буланович наголосив на проблемних питаннях стану дренажної системи в селі Кучурган і селищі Лиманське та торкнувся питання функціонування звалища твердих побутових відходів в селі Степове Лиманської громади.
За оцінкою спеціалістів, необхідно замінити насоси, передати споруди дренажної системи на баланс комунального підприємства громади і підготувати технічне рішення тампонажу забірних трубопроводів зрошувальної систем (припинення течі води в дренажний канал) та виконати роботи в рамках господарської діяльності комунального підприємства.
Голові Лиманської селищної ради Віктору Бакланову доручили розробити схему санітарного очищення населених пунктів територіальної громади та організувати централізоване збирання та вивезення побутових відходів з населених пунктів спеціалізованим транспортом комунальним підприємством.
Щодо земельних питань – то представники робочої групи рекомендували керівництву Лиманської громади запропонувати орендарям укласти додаткові угоди до договорів оренди в частині збільшення відсоткової ставки не менш як 8%.
Окрім цього, варто реалізувати право оренди Кучурганського водосховища на аукціоні (орієнтовна сума оренди 1 млн грнивень на рік). Лиманському професійному аграрному ліцею, державним підприємствам «Укрлепрозорій», «Кучурганське», «ДГ ім.Суворова» необхідно передати землі у комунальну власність громади для подальшої реалізації права оренди на конкурсних засадах. Фінансовий резерв від оренди цих земель під 8% може складати 25 мільйонів гривень на рік.
На думку начальника Одеської ОВА Максима Марченка і керівництву Роздільнянського району, і безпосередньо Лиманської громади треба більш ретельно підійти до питання використання та обробки земель без договорів оренди, так як надходження до місцевого бюджету за такі землі не надходять.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *