Бородінська громада: у Тарутинський степ заселили самиць лані

У Тарутинському степу, що на півдні Одещини вже два роки обживаються самці лані. А тепер до них привезли ще і 15 представниць прекрасної статі.

Про це повідомили в природоохоронної організації Rewilding Ukraine.

15 дорослих самиць європейської лані подолали більше 800 кілометрів від Чернівців до Одещини.

Тварини добре перенесли дорогу, їх вже випустили до групи самців на огородженій в степу території площею 31 га для акліматизації.

Вісім самців тут поселили ще у 2020 року, але через коронавірус, епідемію свиної чуми та війну в Україні їм ніяк не могли привезти подружок, – і нарешті це сталося. Зараз у тварин вже почалися шлюбні ігри.

Лань є досить невибагливою до ландшафтів і населяє відкриті ліси, лісостеп, степ тощо. Вона здавна мешкала чи була завезена людиною на багато територій Європи, Америки, Африки. Досить легко пристосовується до напівдиких умов і активно розводиться у розплідниках, з яких потім може бути випущена в природу.

Ми сподіваємося, що лань, яка харчується травою та листям, урізноманітнить природний випас у Тарутинському степу та доповнить харчові ланцюги. До того ж, ця спритна граційна тварина є цікавим об’єктом спостереження для туристів, – розповів фахівець з відновлення екосистем Rewilding Ukraine Олег Дьяков.

Нагадаємо, у останні три роки крім ланей до ландшафтного заказника “Тарутинський степ” повернулися також такі види як кулани, степові бабаки,  хом’яки та інші тварини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *