Внаслідок ракетного обстрілу одесит з ЖК “Тірас” отримав 40% опіків тіла. ВІДЕО

Після російського ракетного удару по ЖК “Тірас” в Одесі 23 квітня Андрій Беспалов отримав опіки близько 40% тіла. Яким для чоловіка був той день та як зараз у нього триває реабілітація, розповіли на Суспільному.

У момент ракетного удару Андрій перебував у своїй квартирі на третьому поверсі. Він пригадує: вибухова хвиля пронеслась повз нього і він впав разом зі стільцем на підлогу. Тоді все навколо було руде, як полум’я. Наслідки після вибуху лишились у постраждалого на тілі.

Ось це, це практично нічого, це залишки. Це напевно шрами, вони так і залишаться, рубці ці, але я думаю в порівнянні з тим, що було, то краще. Ну а татуювання, як буде настрій, відновлю”, — каже Андрій Беспалов.

Отримав опіки понад 40% тіла: як мешканець ЖК "Тірас" в Одесі пережив ракетний удар
Опіки після вибуху. Суспільне Одеса

Два місяці чоловік провів у опіковому відділенні Малиновської лікарні. Лікарі розповіли, що Андрій потрапив до них у вкрай важкому стані, зі 40 % опіків тіла. Чоловіку зробили дві операції.

Я лежав на спині, але довго не можна було лежати в такому положенні, бо треба було постійно повертатися та сушити рани. Персонал мене підіймав, хотів, щоб я сидів, ходив, що завгодно. У мене постійно була температура 37, 38.5, тобто мені було дискомфортно, постійно боліло все”, — згадує пацієнт.

Загалом перші тижні у лікарні видались для потерпілого складними, оскільки майже все тіло було обмотане фіксувальними пов’язками. Лікарі годували Андрія з ложечки, бо він не міг ходити, згинати руку в лікті і їсти.

Отримав опіки понад 40% тіла: як мешканець ЖК "Тірас" в Одесі пережив ракетний удар
Суспільне Одеса

“Було декілька моментів, коли було дуже складно. Критичні. Звісно ж він цього не знає, все, що було в гострих ситуаціях, ми обговорювали з дружиною, ми попереджали, що все може бути, але ми намагаємося врятувати. Але йому я це кажу вперше, що було багато моментів, коли хворий просто йшов”, — розповідає завідувачка реанімаційним опіковим блоком Ірина Малік.

За словами завідувача опікового відділення лікарні Олександра Ставратія, стан пораненого – задовільний, він майже повністю одужав.

Зараз Андрій разом з родиною планує зробити у квартирі ремонт та повернутися туди:

Щойно все заспокоїться, ми обов’язково зробимо ремонт і будемо там жити, там дуже затишне місце, ми прожили там вісім років і ще б вісім жили”.

Нагадаємо, 23 квітня 2022 року російські військові завдали ракетного удару по житловому комплексу “Тірас”. В результаті загинули семеро людей, серед яких 3-місячне немовля. 18 людей – поранених.

У будинку були пошкоджені дві секції, системи водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення та ліфтове обладнання. Зруйновано понад 400 кв.м опорних конструкцій на чотирьох поверхах, 30 квартир було знищено повністю, інші 62 отримали руйнування різного ступеню.

Отримав опіки понад 40% тіла: як мешканець квартири у ЖК "Тірас" в Одесі пережив ракетний удар
Квартира родини Андрія, яку відновлюють після ракетного удару. Суспільне Одеса

Дружина Андрія та син на момент вибуху не були вдома:

Він сидів за комп’ютерним столом, коли це все відбувалося, я з ним розмовляла телефоном. І звука удару я не почула. Ми розмовляли спокійно і він мені говорить: “Якийсь дивний звук я чую, щось шумить”. Я кажу: “Тривога ж і сирена гудить”. Тут я перестаю його чути повністю. Через секунд 30 мені дзвонить його мама і говорить: “Люда, в “Тірас” потрапила ракета”. Я, чесно кажучи, в той момент його похоронила”.

Отримав опіки понад 40% тіла: як мешканець квартири у ЖК "Тірас" в Одесі пережив ракетний удар
Джерело – Суспільне Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *