Нічна атака Миколаєва: зруйнована школа, двоє загиблих, троє поранених

Вночі 14 вересня, у Миколаєві за ніч було десять «прильотів», обстріляли всі чотири райони міста. Пошкоджень зазнали житлові будинки.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

За попередніми даними місто обстріляли ракетами типу С-300. Пошкоджено навчальний заклад, об’єкти інфраструктури та житлові будинки, зокрема, було влучання біля дев’яти- та п’ятиповерхівки, повідомив начальник ОВА Віталій Кім.

«На жаль, двоє людей загинули наразі, троє – поранені. Зараз тривають пошуки ще однієї людини. Це різні райони міста, підприємства, влучили поряд з 9-ти та 5-поверхівками. Одна зі шкіл міста зруйнована частково» , – сказав Кім під час виступу на телемарафоні.

Миколаїв масовано обстріляли вночі
В будівлі позносило стіни, вікна, усі усипане уламками. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Також внаслідок влучання на територію підприємств виникла пожежа на виробничій будівлі та займання автівки. За попередніми даними, двоє людей загинули, троє отримали поранення, ще трьом людям надана допомога амбулаторно.

Відновлення обстрілів Кім пов’язує із ситуацією на фронті:

“Дуже активні дії ЗСУ проводять на лінії фронту. Відновили вони обстріли. Але, гадаю, наші Збройні Сили дуже швидко знайдуть їх і покарають”.

Звернув він увагу і на тенденцію: у Миколаївській області удари часто стали завдаватися по об’єктах, які раніше вже зазнавали обстрілів.

“У них є якась карта цілей, по яких вони гатять. Без розбору, що там. Чи там керівництво змінилося, чи ще якісь причини. Але почастішали випадки, коли б’ють по одній будові. Навіть знаючи, що вона порожня”, – зазначив голова ОВА.

За фактом порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України) Миколаївська обласна прокуратура розпочала розслідування. Санкція статті передбачає до 12-ти років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *