Вціліла дивом: історія 85-річної бабусі, яка вибралась з-під руїн будинку. ВІДЕО

По селищу під Одесою, де все життя мешкала 85-річна бабуся Антоніна, два місяці тому росіяни випустили сім ракет. Одну збили, а шість влучили у приватні будинки та знищили чи не всю вулицю. Тоді п’ятеро осіб постраждали. 

Про незламну бабусю розповів канал СТБ.

Антоніна дивом вижила під завалами свого будинку, яке охопило полум’я. Ба більше! Сама змогла вибратися з-під руїн. Тепер вона ходить до свого зруйнованого будинку годувати котів, адже її улюблениця залишилася там та народила кошенят.

Антоніна пам’ятає ніч 18 липня, коли ворожа ракета влучила у її дім. Розповідає: серед ночі вона почула сирену, тож сховалася у ванній кімнаті. Спочатку був вибух, потім посипалася стеля, у будинку зайнялася пожежа. Попри страх та паніку, пенсіонерка зібрала усі сили та почала вибиратися з-під завалів. Те, що вижила, називає дивом.

“Переді мною вибухнуло… Обличчя, звісно, зачепило… Тоді я вирішила вибратися звідти. Коли я почала виходити, вже всі двері були відчинені. Я вийшла на дорогу, там багато людей зібралося. Розпитували, хто мені допоміг, а я кажу — сама. Бог врятував!” — згадує Антоніна.

Пенсіонерка показує свій знищений дім, демонструє, де була кухня та стіл, вітальня та спальня. Будинок власноруч збудував її покійний чоловік, вони прожили в ньому 50 років. Однієї миті вона втратила все, що наживала роками. Каже, не вдалося врятувати навіть документи, небайдужі допомагали відновити.

Від вибуху ворожої ракети зруйнувало не лише дім, а й усе, що було на подвір’ї. Згоріли навіть консервації.

Зараз бабуся проживає у родичів. Проте Антоніна така не одна, у селищі від обстрілів постраждала ціла вулиця. На відновлення будинків грошей у більшості мешканців немає. Антоніні сини вже підшукали невеличку квартиру у цьому ж селі. Бабуся і досі не може отямитись і збагнути, як у сьогоденні росіяни можуть щодня вбивати мирних людей.

“Напевно, не було такої ночі, щоб я не плакала… Щоночі починаю думати про це, так хочеться кричати, дуже образливо”, — зі сльозами каже бабуся.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *