7-річного хлопчика в Ширяєво посадили на ланцюг і лишили під сонцем

Резонансний випадок стосовно порушення прав дитини виявлено на Одещині, в Березівському районі. Справжні тортури влаштували сироті нові родичі, які взяли хлопця під опіку.  На сполох вдарили сусіди, які принесли дитині води і надягли на голову картуза. 8 вересня, в ході моніторингу інтернет-мережі правоохоронці виявили відео, на якому зображено малолітнього хлопчика, який сидів на землі, прив’язаний за ногу до опори металевим ланцюгом.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

Відео тортур зафіксували сусіди. Поліцейські встановили, що на відео зображено семирічного хлопчика, який проживає у Ширяєво разом з рідною тіткою та її родиною, яка взяла опіку над племінником після смерті рідних батьків, та одразу виїхали на місце події.

Як йдеться у повідомленні поліції, “вказана родина на обліку Служби у справах дітей як така, що опинилась у складних життєвих обставинах, не перебуває, раніше інформації щодо конфліктів у сім’ї або протиправних дій у відношенні дітей до органів поліції не надходило. Родина перебуває під соціальним супроводом держави, як опікунська, тому соціальні працівники разом із поліцейськими раніше відвідували вказану родину за місцем мешкання, родина мала належні умови для проживання та розвитку дітей”.

Під час опитування членів сім’ї та їх сусідів, дядько хлопця пояснив, що прив’язав його поки дружини не було вдома, бо той нібито робить шкоду, не слухається і тікає з дому. Зі слів сусіда, який зняв подію на телефон, він був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства відносно дитини.

Разом з тим, вказана подія мала місце у червні поточного року, та сусід до поліції не звернувся, аргументуючи це тим, що не хотів псувати відносини з сусідами.

Спільно зі службою у справах дітей було проведено оцінку рівня безпеки дитини та прийняте рішення щодо вилучення хлопчика з родини, його тимчасово влаштували до лікарні. Наразі вирішується питання про подальшу долю хлопчика.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч. 1 ст. 127 (Катування), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені щодо малолітнього).

Наразі поліцейськими проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин події, притягнення винних до  відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *