Громади Одещини терміново облаштовують нові місця для переміщених осіб

Через контрнаступ ЗСУ на Херсонську область в Одеській області побільшає переселенців. Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Так, в ОВА поставили завдання підготувати додаткові 49 тисяч місць для людей, які будуть евакуйовані.

Зазначається, що зараз у регіоні є лише 13 тисяч додаткових місць. 70% приміщень, де планують поселити внутрішньо переміщених осіб, потребують поточного чи капітального ремонту.

За інформацією гуманітарного штабу, щодня в Одеському регіоні реєструється від 500 до 1000 нових переселенців. Планується розподілити нових евакуйованих громадян з зони бойових дій по кожній громаді Одеської області. Місця для їх перебування готуються у школах та садках, які тимчасово не працюють.

Голова Лиманської громади (Білгород-Дністровський район) Василь Резніченко закликав працівників сільської ради та жителів допомогти з розміщенням ВПО у своїх домівках. Частину новопробулих громадян планують розмістити в місцевому Будинку милосердя.

“Дуже приємно, що наші жителі почали активно звертатися до сільської ради, до мене особисто та пропонувати свою допомогу, за що я вам дуже вдячний. Але, я ще раз звертаюсь до вас. Давайте ми допоможемо тим людям, які потребують нашої підтримки та допомоги. Повірте, людям, які покидають свої домівки через бойові дії, яку продовжує російський агресор, дуже важлива всебічна підтримка та допомога”, – повідомив він у відеозверненні.

Всього на територію громад Білгород-Дністровського району планується розподілити ще 8 тисяч людей з зони бойових дій.

За останніми даними, в Одесі зараз 38 тисяч переселенців. Найбільше людей зупинилось в Одеському районі.

В Ізмаїльському районі – 16 тисяч, із них 6 тисяч в Ізмаїлі. На третьому місці – Подільський та Болградський райони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *