Шкільні обіди в Одесі здорожчають удвічі – мерія

Вартість харчування учнів початкової школи й дітей пільгової категорії в закладах освіти Одеси може підвищитися з 1 листопада. Відповідний проєкт рішення виконавчого комітету 5 вересня опублікували на сайті міської ради.

В документі вказано, що вартість харчування дітей початкової школи зросте з 23 до 43,2 гривні, дітей пільгової категорії — з 30 до 50 гривень. Це рішення має погодити виконавчий комітет Одеської міської ради та винести на розгляд сесії.

В школах Одеси планують підвищити вартість харчування — майже в два рази

Харчування в одеських школах для учнів 1-4 класів і дітей-пільговиків з 1 по 11 класи безплатне для батьків. Кошти на це виділяються із міського бюджету. Молодші класи безплатно отримують сніданки, а діти з пільгових категорій — і сніданки, і обіди.

За останні два роки це третє підвищення ціни на харчування в одеських школах: у 2021 році з 10 до 17,5 гривень, а з січня 2022 — до 23 гривень. Збільшення вартості було пов’язане з оновленням шкільного меню,  яке відповідає новому санітарному регламенту. Зокрема, до нього додали більше свіжих фруктів, овочів та кисломолочних продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *