“Ціною життя виборювали Свободу”: 29 серпня в Ширяєво вшанували двадцятьох полеглих Героїв

В історії сучасної України день 29 серпня – скорботна дата, що нагадує про підступність і жорстокість ворога. 29 серпня 2014 року, під час виходу сил АТО з оточення, російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин. Відтоді 29 серпня в Україні відзначається як День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Особливий захід до жалобної дати провели активісти з селища Ширяєве.
Місцеві волонтерки Ольга Чебанова та Марина Скрипченко організували пам’ятну зустріч для жителів Ширяївської селищної громади. Зібрали людей разом, аби вшанувати своїх Героїв, які поклали життя, відстоюючи рідну землю у сучасній російсько-українській війні. Адже ширяївці, як і всі українці, завдячують кожному воїну можливістю продовжувати жити у своїй державі.
На знак пам’яті на території храму імені Архангела Михаїла встановили пам’ятний банер із світлинами полеглих героїв, їх згадали поіменно. Тут же відбулась загальна молитва та поминальна панихида за загиблими. А в будівлі місцевого ресторану відбувся пам’ятний концерт-реквієм, під час якого вшанували світлу пам’ять всіх, хто віддав своє життя, захищаючи від російських окупантів Україну.
“Серед таких героїв, які добровільно, за покликом серця пішли захищати країну на війну, є наші земляки. Із вірою в серці без жодних вагань вони їхали боронити Україну від рашистської орди. Серед них – Шевченко Олексій, Шевченко Віктор, Магдебура Наталія, Гришин Павло, Рауца Віталій, Рауца Сергій, Залевський Сергій, Романчук Ігор, Петренко Сергій, Черних Андрій, Цибульський Олександр, Іриніч Олександр, Копайгора Анатолій, Столяренко павло, Дорофієнко Сергій, Головацький Володимир, Кацюк Олександр, Коваль Максим, Юсипін Іван, Терзі Карен”, – повідомили організатори пам’ятної зустрічі.
Представник ГО ” Вільні.Успішні.Нескорені” Володимир Руденко вручив матерям та рідним загиблих пам’ятні подяки та квіти. Талановиті дітки та співучі українські дівчата виконали зворушливі композиції для батьків загиблих, серце яких обливається слізьми за втрачених синів.
Також цього дня відвідали тих батьків хто не зміг бути присутнім на зустрічі та підтримали доброю згадкою їх дорогогих рідних й особисто вручили подяки.
“Не втрачаймо людяності. Пам’ятаймо про тих, хто ціною власного життя виборює Перемогу”, – написали організатори заходу.
Нагадаємо, День заблих захисників встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року №621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
/Ширяєво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *