Внаслідок російського обстрілу на Дніпропетровщині загинули 13 людей

У ніч на 10 серпня війська РФ з “Градів” випустили по Нікопольському району 80 реактивних снарядів, є загиблі та поранені. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. У Марганці 10 людей загинули, 11 дістали поранення. Десятеро — у лікарні, семеро з них важкі”, — написав він.

У місті, за його словами, понівечені понад 20 багатоповерхівок, ЦНАП, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.

Виведена з ладу лінія електропередач, кілька тисяч марганчан без світла. На місці працюють аварійні бригади.

Голова ДніпроОВА також повідомив, що у селі Вищетарасівка Мирівської громади внаслідок прямого влучання у будинок загинула 61-річна жінка. Також дістало поранення подружжя: 51-річна жінка у стані середньої тяжкості перебуває у лікарні, її 57-річний чоловік лікується вдома.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони. Близько тисячі людей без газу.

Згодом Валентин Резніченко повідомив, що у лікарні Марганця померли двоє поранених. Таким чином нічна російська атака по Нікопольському району забрала життя 13 мирних людей.

Ще 11 — поранені, п`ятеро з них у важкому стані.

На місцях влучань працюють вибухотехніки та правоохоронці, які документують наслідки обстрілів.

За фактом російської агресії проти мирного населення Нікопольського району правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *