Суд конфіскував активи депутата “ОПЗЖ”, який з однопартійцями хотів створити в Одесі “ОНР”

Подільський районний суд міста Києва 22 червня арештував активи одного з депутатів Одеської міської ради від забороненої партії “ОПЗЖ”. 63 307 доларів, 3 700 Євро та 92 815 грн передали АРМА.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Відповідно до положень абз. 7 ч. 6 ст. 100 КПК речові докази вартістю понад 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, якщо це можливо без шкоди для кримінального провадження, передаються за письмовою згодою власника, а в разі її відсутності – за рішенням слідчого судді, суду Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, для здійснення заходів з управління ними з метою забезпечення їх збереження або збереження їхньої економічної вартості”, – йдеться в документі.

За версією слідства, троє депутатів Одеської міської ради від політичної партії “Опозиційна платформа за життя” проводили на території Одеської області заходи спрямовані на проголошення Одеської Народної Республіки.

Також охоронець одного з депутатів пропонував військовослужбовцю долучитися до підтримки Росії та корегувати вогонь її військового флоту. Гроші вилучили під час обшуку в домі цього ж депутата. Власник майна на судове засідання не з’явився.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *