Нардепів від Одещини закликали підтримати важливий закон для громад

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв’язку з інфляційними процесами в державі (№7624 від 2.08.2022). В Асоціації міст України закликають народних обранців підтримати важливі зміни для життєдіяльності громад.
Про це повідомили в Одеському регіональному відділенні АМУ.
Законопроект №7624 має на меті спростити закупівлі для громад, тому передбачає:
► для загальної процедури закупівель підвищення порогу для товарів/послуг до 500 тис. грн (замість 200 тис. грн), для робіт – до 3 млн грн (замість 1,5 млн грн);
► для спрощених закупівель підвищення порогу до 200 тис (замість 50 тис);
► щорічний перегляд вартості закупівель.
Асоціація міст України сподівається, що законопроєкт №7624 буде прийнято якнайшвидше та висловлює подяку за сприяння вирішенню проблем органів місцевого самоврядування та підтримку інтересів громад його ініціаторам – народним депутатам України: Віталію Безгіну, Олександру Алексійчуку, Ірині Костанкевич, Андрію Стріхарському, Володимиру Іванову, Владіславу Поляку, Віктору Балозі, Аліні Загоруйко, Тетяні Плачковій, Олені Шуляк, Вячеславу Рубльову, Дмитру Микиші, Олександру Літвінову, Максиму Саврасову”, – йдеться в повідомленні.
Крім того, Одеська регіональна дирекція АМУ звернулась до народних депутатів від Одещини з проханням підтримати законопроект №7624, який “є надважливим для муніципалітетів і громад”.
Зокрема, в організації сподіваються на підтримку Олексія Гончаренка, Анатолія Урбанського, Антона Кіссе, Олексія Леонова, Степана Чернявського, Олександра Ткаченка, Артема Дмитрука, Сергія Колебошина, Олександра Горенюка, Олега Колєва.
Джерело – Одеське РВ АМУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *