Екс-голова Маразліївської громади служить парамедиком в ЗСУ

Олександр Чумак, колишній голова Маразліївської громади на Одещині, від початку війни рятує життя і здоров’я військовослужбовцям ЗСУ. Кореспонденту СИЛИ ГРОМАД вдалося зв’язатися з ним телефоном, і дізнатися кілька цікавинок.

Олександр ЧумакУ лавах Збройних Сил пан Олександр з 8 березня 2022 року. Каже, довелося згадати свою першу професію медика, і стати на службу. Його військовий батальон зараз у Вінниці, а був там, де гаряче, – під Сєверодонецьком, Лисинчаськом, у Луганській області.

“Мій підрозділ об’єднав дуже різних людей, різних спеціальностей, соціальних груп, від юристів до трактористів. Але 80% – добровольці. “, – ділиться пан Олександр.

Зізнається: у те, що повномасштабна війна таки розпочнеться, не вірив до останнього дня: у страшному сні не уявляв, що на рідну землю прийде війна, та ще й така підступна, від найближчого сусіда. Запевняє, що військові мають повне армійське забезпечення, з харчуванням трохи допомагають волонтери.

На щастя, у роті, де служить колишній голова, ще не було важкопоранених.

Олександр Чумак – першопроходець реформи децентралізації. Саме він очолив одну з перших громад, яка утворилась на півдні Одещини 2015 року. Відтоді, за його керівництва, громада зробила вдалий старт завдяки масштабним перетворенням: скоротила зайві витрати, акумулювала власні ресурси, запровадила низку проектів, спрямованих на енергозбереження, утворення опорного навчального закладу та пошук додаткових ресурсів для розвитку громади.

Переконаний, що моя команда здійснила в Маразліївській громаді те, що мало кому вдалося. Зараз для мене найперше завдання – перемогти у війні. А далі життя налагодиться”, – поділився з нашим виданням Олександр Чумак.

У пана Олександра, до речі, велика родина: вдома чекає дружина з сином, а є ще дві дорослі доньки, які також хвилюються за батька.

Від редакції бажаємо лідеру місцевого врядування Одещини, а зараз – сміливому воїну Олександру Чумаку наснаги і сил, виборювати мир для України!

Слава Збройним Силам нашої держави! Хай береже Бог наших захисників!

Авторка – Оксана Піднебесна

ФОТО – Олександр Денисенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *