За одну ніч Миколаїв пережив дві атаки російських військ. ВІДЕО

Вночі 31 липня війська Російської Федерації здійснили наймасованіший, від початку повномасштабної агресії проти України, обстріл Миколаєва. По місту були випущені близько 40 ракет різних типів.

Про це розповів пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук.

“Серед цивільного населення є втрати. Загинула літня пара, як вже стало відомо в інформаційному просторі — це подружжя Вадатурських. Під час обстрілів снаряди уразили цивільну інфраструктуру міста, комунальне підприємство та приватні будинки”, — розповів Дмитро Плетенчук.

Перші вибухи пролунали близько першої години ночі й продовжувались дві години. По житлових кварталах прилітали ракети зі системи “Смерч” начинені касетними боєприпасами.

Внаслідок обстрілів постраждав будинок Ірини.

“Було 1:40 ночі і ми почули свист ракети, потім вибух. Ми перебували в будинку в себе, все повилітало. Летіли вікна, скло летіло на нас. Ну звичайно, це було страшно, і шматки землі й штукатурка обвалювалася в будинку”, — сказала Ірина.

Наслідки обстрілів. Миколаїв оговтується після масштабної атаки російських військ
З будинку Ірини знесло покрівлю. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв
В момент вибуху жінка з сином та батьком перебувала в будинку. Ніхто не отримав поранень, але садибі завдано шкоди.

“Все розвалене, і стеля обвалилася, і даху немає ніде. Все попадало, шифер. Розбило нам повністю сарай, курник, шматок кухні відвалився, птицю повбивало. Пошкодження колосальні, я взагалі не уявляю, що ми будемо далі робити”, — розповіла Ірина.

О п’ятій ранку миколаївцям довелось пережити ще один обстріл.

Наслідки обстрілів. Миколаїв оговтується після масштабної атаки російських військ
Вирва у дворі школи. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Один з ударів армія РФ завдала по міській школі. Будівля зруйнована. Внаслідок вибухової хвилі у дошкільному навчальному закладі, що розташований напроти школи, є пошкодження.

Наслідки обстрілів. Миколаїв оговтується після масштабної атаки російських військ
Дитячий садочок зазнав руйнувань від вибухової хвилі. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Виконувачка обов’язки директорки дошкільного навчального закладу Олена розповіла: “В садочку в результаті вибухової хвилі повилітали вікна на першому поверсі, постраждала кухня, пральня, повилітали двері, поскручувало їх. Під час вибуху, це було десь о пів на шосту ранку, був охоронець. Він не постраждав”.

Дві ракети влучили у готель на березі Південного Бугу. Будівля зазнала пошкоджень.

Наслідки обстрілів. Миколаїв оговтується після масштабної атаки російських військ
Стан готелю після вибуху ракет. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Були дуже масштабні руйнування десь ближче до п’ятої ранку, дві ракети, точно ми не можемо сказати які, може це якась переробка С-300. Готель майже повністю зруйновано. На місці був один охоронець, поранення він не отримав, тому що він був в підвальному приміщенні”, — сказав начальник служби безпеки готелю Богдан.

За словами Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича, внаслідок обстрілів російськими військами Миколаєва 31 липня пошкоджені дев’ять приватних та чотири багатоквартирні будинки, магазини, гуртожитки, навчальні заклади, гаражні та складські приміщення. За попередньою інформацією, внаслідок нічних обстрілів дві людини загинули, ще три отримали поранення.

Джерело – Суспільне Миколаїв

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *