Захисники південних рубежів: в Одесі поховали загиблих офіцерів 28 окремої механізованої бригади

В Одесі в останню путь провели чотирьох офіцерів 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу. Це – підполковники Олександр Дайнека, Валентин Сергієнко та Віталій Бондарєв, а також їх командир, полковник Віталій Гуляєв. Усі загинули 23 липня на Миколаївщині внаслідок ракетного обстрілу.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь” у фейсбуці, Суспільне.Одеса на сайті.

Попрощатися із воїнами, які віддали життя за Україну, прийшли кілька сотень людей. Серед них – багато військових, побратимів загиблих. Віддати шану відважним захисникам півдня прийшли також п’ятий президент України Петро Порошенко, політик Олександр Турчинов, міський голова Одеси Геннадій Труханов та голова Одеської ОВА Максим Марченко.

“Командир (Віталій Гуляєв – ред.) точно знав, що буде вторгнення. І десь ще тижнів з два до початку цього повномасштабного вторгнення ми обговорювали. Ми вже говорили як будемо будувати, укріплювати рубежі. Те, що стосувалось саме нашої території. Потім ще за кілька днів до початку він збирав нас, голів громад, які близько знаходяться. Ми готувались. Завдяки йому ми знали, що це буде. І ми готувались”, — розповіла Суспільному голова Доброславської громади Людмила Прокопечко, яка познайомилася із загиблим командиром 28 омб минуло року після повернення бригади з ротації в районі ООС.

За словами жінки, Гуляєв користувався авторитетом серед бійців:

“Це був справжній командир. Який був дуже простим, і водночас дуже фаховим. Він був дуже відповідальним, дуже розумним. Він користувався беззаперечним авторитетом і повагою серед своїх бійців. В нього було таке яскраво виражене почуття гумору. Він завжди жартував. Він знаходив слова для кожної людини. І потім той хто з ним знайомився — ставав його другом”.

Віталій Гуляєв народився у місті Шостка на Сумщині. Від початку війни на сході України у 2014 брав участь у бойових діях на фронті на території Донецької та Луганської областей. У вересні 2021 року був призначений командиром 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

25 лютого 2022 року 28 ОМБр під командуванням полковника Віталія Гуляєва перешкодила висадці десанту біля Коблевого Миколаївської області.

командир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *