Збройні Сили наближають момент звільнення Херсонщини. ВІДЕО

Військові Збройних сил України наближають звільнення Херсонщини від російських окупантів. Про це під час онлайн-брифінгу заявив тимчасовий виконувач обов’язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

“Наші Збройні сили на виконання наказу президента України Володимира Зеленського продовжують тиснути на ворога і крок за кроком наближають звільнення територій Херсонщини від російського окупанта. Дійсно, дуже влучно і ефективно працюють по складам боєприпасів, по скупченням живої сили і дуже ефективно в останній час по логістиці ворога”, – сказав Бутрій.

Він нагадав про українські удари, нанесені по Антонівському мосту в окупованому Херсоні, по Дар’ївському і по Каховському мостам.

Це значно послабило їхні логістичні рухи (російських окупантів – ред.). Тобто, рух по цим мостам важкої техніки на сьогодні, скажімо, дуже ускладнений. У них є там спробу ремонту цих мостів. Є повідомлення про те, що вони планують наведення якихось понтонних переправ, але повірте, наші вояки як працюють ефективно, так і будуть. Я думаю, що це їм (окупантам) не допоможе. І це сигнал того, що (окупантам) пора тікати з нашої території України і Херсонщини“, – наголосив Бутрій.

Крім того, як повідомили в ОК “Південь”, ворог, відтиснутий до додаткових рубежів оборони, дотримується тактики контрбатарейної протидії. Особовий склад деморалізований, намагається уникнути прямих зіткнень.

Вночі нанесено удар шістьма реактивними снарядами з системи залпового вогню “Смерч” по Миколаєву та Миколаївському району. Зруйновано двоповерховий будинок. Пожежу ліквідовано. Постраждалих нема. Є влучання в об’єкти промислової інфраструктури та у поля поза межами міста на території прилеглих сіл.
В результаті обстрілу с. Мішково-Погорілове зазнала поранень 7-річна дитина, пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури, електро- та газопостачання. Частково зруйновані та пошкоджені житлові будинки, автотранспорт.
“Окупанти продовжують обстрілювати територію та прилеглі населені пункти Березнегуватської громади. Під постійним вогнем залишаються села, що знаходяться на лінії розмежування, періодично виникають займання полів із зерновими. При спробі збору розвідданих про положення наших військ в Миколаївському районі був виявлений і знищений ворожий безпілотний літальний розвідник «Елерон»”, – повідомили в ОК “Південь”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *