У Кілійській громаді міліє озеро Китай

Через сильну посуху  озеро Китай на півдні Одещини тривалий час  висихало. Низький рівень води в Дунаю не дозволяв самопливом заходити воді в озеро. Місцева влада докладає зусиль, аби врятувати його водою з Дунаю. Про це повідомив у соцмережах Кілійський міський голова В’ячеслав Чернявський.

Останнім часом відмітки стали гірші, ніж критичні. Дане питання Кілійська громада порушила на рівні Ізмаїльської районної військової адміністрації. Збиралися декілька разів робочою групою, в результаті проблема була винесена на розгляд комісії ТБ та НС обласної військової адміністрації. Наразі є рішення про виділення коштів на примусове поповнення водою озера Китай.

“Незабаром почнеться поповнення водою, про що проінформую додатково. Відносно підприємства, яке займається рибогосподарською діяльністю, будемо порушувати питання щодо належного утримання озера цим підприємством. Якщо підприємство проігнорує цю вимогу випадку – будемо клопотати щодо розірвання з ним договору господарювання на цій водоймі», – розповів міський голова.

Зазначимо, що ця водойма – це озеро заплавно-лиманного типу у пониззі Дунаю. Від заплави річки відокремлений дамбою, має режим водосховища. Водообмін в озері регулюється шлюзованим каналом, що перетинає дамбу і впадає в Дунай. Воду з озера використовують для зрошування у Червоноярській зрошувальній системі

Нагадаємо, до складу Кілійської міської громади входять місто Кілія та села Василівка, Червоний Яр, Фурманівка,  Новоселівка, Трудове, Ліски, Шевченкове, Помазани, Миколаївка.

Озеро Китай на Одещині врятують водою з Дунаю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *