75 захисників острова Зміїний досі у полоні окупантів

Сестра військовослужбовця ЗСУ, який захищав острів Зміїний та зараз знаходиться у полоні, Анастасія Дюльгер розповіла, що не має зв’язку з братом.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Еспресо”.

75 військових з острова Зміїний залишаються у полоні – це морські піхотинці та прикордонники. Вже п’ятий місяць, як мій брат та хлопці перебувають у полоні й ніхто нічого не знає. Ми зверталися у Міжнародний комітет Червоного Хреста і там відповіли, що російська сторона не дає доступу до наших хлопців. Звертались у ГУР – інформацію теж не надають. З родичами полонених ми писали колективний лист, але була відповідь, що вони займаються цією справою, а конкретних відповідей немає. Ми не знаємо, де вони знаходяться, не знаємо в якому вони стані. Вони не одягнені за сезоном”, – наголосила Дюльгер.

Також сестра військовополоненого захисника розповіла про свого брата.

Мого брата звати Щербан Дмитро Ігорьович, йому 21 рік. Дмитро служить 2.5 роки в українській армії, він рядовий. На початку лютого він поїхав на Зміїний. 24 лютого він зателефонував і сказав, що почався наступ РФ на Україну. Було дуже страшно, ми були в паніці. Востаннє я говорила з Дмитром 24 лютого. Він сказав, щоб ми не хвилювалися за нього, бо він переживає за нас. Більше контакту з ним не було”, – зауважила Дюльгер.

Нагадаємо, у березні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що частина українських моряків із острова Зміїний загинули, частина була взята в полон – їх поміняли на російських військових. 24 березня між Україною та росією відбувся обмін військовополоненими: 10 українських військових на 10 окупантів. Згодом Зеленський розповів, що  серед звільнених є частина військових, які перебували на острові Зміїний у Чорному морі. Окрім того, внаслідок цього обміну додому повернулися 19 українських цивільних моряків із рятувального судна «Сапфір», яких теж узяли в полон окупанти, коли ті намагалися забрати українських військових з острова Зміїний.

Проте більша частина військових зі Зміїного досі залишаються в полоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *