Обмеження на виїзд військовозобов’язаних: де взяти дозвіл та чи обліковуватимуть у “Дії”?

Військовозобов’язаним громадянам України не потрібен дозвіл для того, щоб переміщуватись у межах області, де вони зареєстровані. Водночас для виїзду за межі області слід буде звернутись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив представник Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Олександр Хлись.

“Якщо в межах області — не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області — теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл”, — зазначив військовий.

Офіцер також нагадав, що відповідні норми законодавства України діють давно. За його словами, у зв’язку з поверненням великої кількості чоловіків до своїх домівок виникла потреба в актуалізації облікових даних військовозобов’язаних для розуміння можливостей мобілізаційного ресурсу.

“Окрім того, Олександр Хлись поінформував про використання додатка “Дія” для військового обліку у майбутньому”, — зазначили в Генштабі.

Водночас у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації повідомили Суспільному, що “Дія” не використовуватиметься для військового обліку.

Військовий облік — належить до електронної системи “Оберіг”, яка використовується для ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів. До “Дії” він не має ніякого відношення, бо “Дія” — це не реєстр”, — підкреслили в Мінцифрі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *