Ракетний удар по курорту – помста росіян за “вишки Бойка”, – мер Сергіївки. ВІДЕО

Від російських ракетних ударів по Сергіївці на Одещині загинули 21 людина, серед них і двоє дітей. Поранених 38 осіб. Багато постраждалих та знищеного майна. Трагедія трапилась у ніч на 1 липня, о 2 ночі, поки люди мирно спали. Завали ще досі розбирають рятувальники. Одним з перших, хто дізнався про жахіття, став голова громади Анатолій ЧЕРЕДНИЧЕНКО.
З ним поспілкувались кореспонденти СИЛИ ГРОМАД.
На очах Анатолія Григоровича виносили тіла загиблих і поранених, евакуювали мешканців, які вціліли. Голова розповідає: було два вибухи, ущент рознесло цілий під’їзд з 1 по 9 поверхи та базу відпочинку по сусідству.
“З моєї точки зору, це моя особиста думка, ми знаходимося навпроти “вишок Бойка”, і це був акт помсти. Тому що ніякого іншого розумного пояснення немає. Це помста з боку агресора, Російської Федерації. Постраждав 106-квартирний дім і база відпочинку.  На базі відпочинку було 18 людей, на жаль частина з них загинула, в тому числі діти”, – розповів Анатолій Чередниченко, голова Сергіївської селищної ради.
Після трагедії Сергіївка ще оговтується, селищна рада працює цілодобово, в режимі 24/7. Людям, які залишились без житла, надають місце в санаторіях. Організували евакуаційні автобуси для бажаючих виїхати з місця небезпеки. Зараз тут мешкає 40% жителів, курорти не працюють, і це створює додаткові складнощі для життєздатності громади. Так, приміром, оплачувати подачу питної води більшою мірою доводиться з місцевого бюджету.
“Така ще потреба нагальна – зараз організувати поховання загиблих людей, це складна процедура, тому що хочуть рідні поховати в різних місцях, а ще така проблема, частина покійників знаходиться в Одесі, в одеському морзі. Людина повинна присутня особисто при цьому, томи ми організували автобус, щоб поїхати на опізнання тіл загиблих”, – 
додає мер Сергіївки.
Селищна рада взяла поховання всіх загиблих на свій рахунок, а матеріальну допомогу та її розміри дещо пізніше має вирішити Одеська військова адміністрація разом з Білгород-Дністровською військовою райадміністрацією.
Чому росія знущається з України і вбиває мирних людей, – мер Сергіївки має своє пояснення:
“Є такий вислів “жаба давить”.  У мене є багато колишніх друзів, з якими я вчився в росії, і вони заздрили нам, тому що в нас є демократія, що ми живем краще. Ми почали відбудовувати підприємства, підніматись, це було видно!  Я думаю, що Путін і ця його “команда”, вони зрозуміли, що якщо зараз не нападуть, то вже ніколи цього не зроблять. І думаю, погано спрацювала їхня розвідка, вони не розраховували на такий опір, який буде чинити наша держава і наші люди. І ця війна безперспективна й безглузда, просто гинуть мирні молоді люди, і всім зрозуміло, що Україна не відступить, чим далі тим важче буде для росії”, – ділиться Анатолій Григорович.
Селище Сергіївка – центр нової громади на березі Чорного моря. Тут зосереджені санаторії, бази відпочинку, дитячі оздоровчі центри. До складу громади входить 2 старостинські округи Миколаївський і Приморський, разом 8 населених пунктів, які об’єднують 9,5 тисяч населення. Проте перспективи розвитку курортної громади перекреслила війна: замість розвитку місцевій владі доводиться дбати про порятунок людей. Горе, яке трапилось, усіх згуртувало, каже Анатолій Григорович.
Більше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *