«Жест доброї волі»: ЗСУ вигнали окупантів з острова Зміїний

30 червня вранці в ОК «Південь» повідомили, що внаслідок військової операції України російські військові спішно евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

“Внаслідок вдало проведеного нашими силами чергового етапу військової операції по острову, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів. Напередодні один із чотирьох гелікоптерів, імовірно Ка-52, який увечері підлітав до Зміїного, отримав пошкодження та впав у море між островом Зміїним та Одеським газоконденсатним родовищем. Рашисти намагалися організувати пошуково-рятувальну операцію, але гелікоптер запросив посадку на борту «москви». Наразі Зміїний димить, лунають вибухи. Остаточні результати операції дорозвідуються”, – йдеться в офіційному повідомленні ОК “Південь.

Речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що це визначна подія для України і нашого регіону зокрема, – “день визволення Одеської області від російських окупантів”.

Крім того, Збройні сили України (ЗСУ) планують встановити фізичний контроль над островом Зміїний у Чорному морі. Поки що він перебуває під контролем далекобійної зброї.

Про це 30 червня на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Ми його контролюємо за допомогою нашої зброї: далекобійної артилерії, ракетних військ та авіації, – сказав він. – На даний час ноги нашого військовослужбовця на острові Зміїний, на жаль, немає, але це буде. Вірте в це”.

За словами Громова, окупанти покинули Зміїний, після того, як ЗСУ протягом кількох діб “змусили їх це зробити”.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

Проте, у Генштабі операцію на острові Зміїному назвали звільненням Одкещини від окупантів, і запевнили, що це сталося завдяки Збройним силам України.

Не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, окупанти залишили острів Зміїний. Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці “Богдана”, яка відіграла важливу роль у звільненні острова. Подяка іноземним партнерам за надані засоби ураження”, – подякував ЗСУ генерал Валерій Залужний. 

Дякуємо всім, хто допомагає боронити кожний метр української землі і вірить у Збройні Сили України.
Разом до Перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *