Волонтери з Британії привезли гуманітарний вантаж до Любашівки. ФОТО

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, Любашівська селищна громада на Одещині відгукнулась на гострі потреби вимушених переселенців. Місцеві жителі надали житло, збирали теплі речі, продукти харчування, а влада забезпечувала усім необхідним.  Цими днями КУ “Центр надання соціальних послуг” залучив і волонтерів з Великої Британії, які доправили гуманітарний вантаж з польського міста Познань до України.

Про це розповіли в Любашівській селищній раді.

Любашівська громадаДівчата з нашого центру написали лист, в якому звернулись до небайдужих з проханням допомогти переселеним особам, які зараз живуть на території громади. Двоє британців, хлопці 20 і 22 років, відгукнулися миттєво! Самі все привезли, лиш поставили до відома, що вони вже у Львові, приїхали бусом сюди, і навіть самі все розвантажили”, – поділилася керівниця Центру Тетяна Павлова.

Любашівська громада

Гуманітарний вантаж для Любашівки зібрала Міжнародна асоціація Sumpreme Master Ching Hai, громада міста Познань (Польща), а доправив її волонтер Фінн Ват з Британії.

Любашівська громада

Гості були з перекладачем, тож змогли добре порозумітися з місцевими. Навідались до кількох родин переселенців, зокрема побачили, як живуть багатодітні сім’ї. Роздали дитяче харчування, суміші й пюре, макаронні вироби, крупи та засоби гігієни, пемперси, вологі серветки та багато інших необхідних для повноцінного життя речей.

Любашівська громадаПривезли також великі банки (по 2-5 кг) консервованих овочів: горох, квасоля, кукурудза, олія, – усе це поїде у військову частину на передову, разом з медикаментами (інсулін у шприцах), яких гостро не вистачає нашим захисникам, розповіла пані Тетяна.

Тим часом, співробітниці центру соціальних послуг не гаяли дарма часу, і запросили британських гостей до себе, надали місце для відпочинку, а зранку організували смачний сніданок. І звичайно ж, не відпустили додому з порожніми руками: наші гості повезли до туманного Альбіону… славнозвісну любашівську ковбасу.

Любашівська громадаЦі гостинці британські волонтери гідно оцінили: ось яке фото вислали зі зворотньої дороги!

Тож тепер без зайвої  скромності можна сказати, що любашівська ковбаса зміцнює міжнародну дружбу і розширює кордони.

Як повідомили у Центрі надання соціальних послуг, протягом останніх 3 місяців вдалося співпрацювати з благодійними фондами “Спадщина”, “Карітас”, “Добрий самарянин”, ЮНІСЕФ та ООН.

Тут дуже вдячні за людяність і милосердя, які проявляють міжнародні партнери з різних куточків світу до українців, що через війну змушені шукати прихистку на чужині.

Любашівська громадаСтаном на 10 червня у Центрі зареєстровано 953 осіб, з яких 246 – діти. З-поміж осіб, що вимушено виїхали з рідної домівки, гостро потребують допомоги, а саме харчування та засобів гігієни, – 180 людей.

Центр соціальних послуг допомагає не лише внутрішньо переселеним особам, а й літнім людям, малозабезпеченим, багатодітним сім’ям та родинам, де зростають діти з інвалідністю.

Це не перша допомога, ми познаходили і долучили багато благодійних організацій і вже по другому колу даємо переселенцям харчування. І будемо намагатись забезпечити їх всім необхідним”, – пояснила Тетяна Павлова.

Тож побажання, яке залишили цього разу на фліпчаті британські волонтери, звучить символічно:

Від Об’єднаного Королівства надсилаємо всю нашу любов братам і сестрам в Україні.

Незалежність + Свобода.

Слава Україні!”

Любашівська громада

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *