Парк Миру: у Роздільній висадили горіхову алею

Понад сто днів триває війна. Ворог руйнує будинки, площі, майданчики, цілі міста. У містечку Роздільна на Одещині – більш-менш спокійно. Але емоційне виснаження людей зашкалює. Тому, аби не доводити свій стан до панічних атак, необхідно спрямувати його в необхідне русло.

Саме так і зробили активні  роздільнянці, висадивши цілу алею із молодих саджанців горіха та прибравши навколишню територію, що на протилежному боці міста, повідомляє газета “Вперед”.

РоздільнаІніціативу проявив Віталій Писаревський та гравці гандбольної команди «Збірна м. Роздільна», члени ГО «Спілка пасічників м. Роздільна» та працівники Центру надання адміністративних послуг Роздільнянської міської ради. Також долучився Почесний громадянин м. Роздільна Сергій Гриневецький.

Неподалік залізниці, поруч з вулицею Святого Інокентія, висадили сто саджанців горіха.  Їх виростив і надав місцевий гандболіст Дмитро Дудніченко.

Активно підтримали ініціативу Роздільнянський міський голова Валерій Шовкалюк, начальник управління ЖКГ Юрій Тесніков, в.о. директора КП «Роздільнянський міський водоканал» Станіслав Зубков та надали необхідну техніку для розчищення території.

Назву обирали недовго: Парк Миру, – саме те, чого ми всі так очікуємо. Територія ця досить велика, наразі її вже розчистили, молоді деревця прийнялись.

Але на цьому активісти не зупиняються. Як зазначив начальник ЦНАПу Віталій Писаревський, на цій території планується облаштувати ще 2 спортивні майданчики – футбольногандбольний та волейбольний, де буде вирівняно поля, встановлено ворота та сітки, нанесено розмітку. А в майбутній перспективі – плануються ще й лавочки.

Створення додаткових ігрових майданчиків вкрай необхідне для дітей, що проживають на тому боці міста. Адже єдиним облаштованим місцем для дозвілля молоді – є спортивний майданчик біля Роздільнянської ЗОШ № 2.

Вже давно мали на меті зробити щось корисне для дітлахів міста, які проживають по цей бік залізниці. Одразу в око впала сама ця територія, що має зручне розташування та велику площу. Поспілкувавшись з нашим земляком Сергієм Гриневецьким, обговоривши нюанси з місцевим керівництвом, отримали підтримку на втілення проєкту. Вдячний міськводоканалу, який допомагав обкошувати територію та вивозити сміття, якого тут було чимало. Сьогодні наша країна переживає страшні часи, але треба рухатися далі, планувати, розвиватися, адже ми обов’язково переможемо! Звідси і назва – «Парк Миру», – повідомив начальник ЦНАПу Віталій Писаревський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *