Туристична сфера Одещини у глибокій кризі через війну

Туристичний сезон 2022 року в Одеській області зірваний через військові дії, тоді як торік по Україні регіон стабільно був лідером по вступах до бюджету з даної сфери бізнесу. Діяльність власників баз відпочинку, готелів і інших закладів з сфери відпочинку біля моря повністю паралізована у зв’язку з мінуванням побережжя. Підприємці не отримують виручку, а держава – податки.

Про цее повідомили у Держагенції розвитку туризму.

В цілому по країні надходження до держбюджету від туристичної галузі через російське вторгнення скоротилися на 18%.

Одеська область залишається серед лідерів по Україні зі сплати податків від туристичної діяльності. Проте, в порівнянні з минулим роком, можна говорити про спад.

За інформацією агентства, область втратила 84% у податках. Зростання надходжень до бюджетів від туризму спостерігається лише в Львівській, Закарпатській, Полтавській і Київській областях.

Загальна кількість платників податків у сфері туризму скоротилася на 10%.

“Оскільки в Україні в принципі лютий і березень — завжди період низького сезону, то і втрати доки маємо незначні. Адже сезон у нас починався фактично з травня-червня, піку досягав в липні-серпні, у вересні-жовтні зазвичай стартував діловий сезон”, — повідомила очільниця агенції  Мар’яна Олеськів.

За її словами, українська туристична сфера лише входить в період найбільших економічних втрат.

Як відомо, на узбережжя Чорного моря на Одещину щороку приїздять мільйони відпочивальників. Лише на курорті Затока туристів оздоровлювалося в минулі роки до 2 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *