Корупція: ексголова Кілійської РДА напродавав землі на 3 млн грн

Ексголові Кілійської районної адміністрації на Одещині повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Чоловіка підозрюють у привласнені 3 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За даними слідства, колишній чиновник передав шість земельних ділянок, розташованих на узбережжі Чорного моря, у приватну власність під будівництво дач. Всього чоловік “виділив” майже 0,6 га із земель, які перебувають у постійному користуванні ДП “Ізмаїльське лісове господарство” на узбережжі Чорного моря.

Одну з ділянок ексголова навіть подарував власній матері.

На Одещині затримали ексголову району. Його підозрюють у незаконній передачі ділянок на узбережжі Чорного моря

У прокуратурі відзначили: цей факт є лише одним з епізодів злочинної діяльності місцевої влади з масштабного розкрадання земель лісогосподарського призначення, які одночасно є територією Дунайського біосферного заповідника.

Нині триває досудове розслідування по кримінальних виробництвах у фактах незаконного розпорядження органами виконавчої влади і місцевого самоврядування землями лісгоспу. Органи прокуратури Одещини одночасно вживають заходи по поверненню земельних ділянок у власність держави.

Зокрема, Одеською обласною і Ізмаїльською окружною прокуратурами вже передані на розгляд Кілійського районного суду 28 позовів з аналогічними фактами незаконного відчуження земель лісогосподарського призначення.

У ході цих розслідувань прокурори встановили, що у 2020 році Килийская райдержадміністрація незаконно відвела в приватну власність земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва загальною площею 2,8 га, – вони розташовані на узбережжі Чорного моря біля села Приморське.

Орієнтовна вартість цих ділянок складає 41 млн. гривень.

Наразі колишній голова району перебуває під вартою. Такий запобіжний захід йому обрали 10 червня. Чоловіка звинувачують у порушенні ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

На Одещині затримали ексголову району. Його підозрюють у незаконній передачі ділянок на узбережжі Чорного моря

Джерело – ГУ Нацполіції в Одеській області

One thought on “Корупція: ексголова Кілійської РДА напродавав землі на 3 млн грн

  1. а лісники де були???..йе їх земля???тобто державна??..цей чиновник сам не міг -без погодження лісників..очевидно лісники були в долі???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *