В Одесі поширюють фейки про “заражену” воду – мерія заперечує

В одеських групах Viber та Telegram почала ширитися недостовірна інформація про нібито можливість зараження води холерою. За інформацією головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на холеру. У міській раді Одеси небезпеку спростовують. «Інфоксводоканал» доводить до відома споживачів, що підстав для паніки немає.

Що стосується Одеси, то передумови для виникнення захворювання відсутні, оскільки якісне водопостачання та водовідведення міста забезпечує належне дотримання санітарних умов.

Підрозділи філії «Інфоксводоканал» забезпечені необхідним запасом реагентів та працюють у штатному режимі з дотриманням всіх технологічних вимог. Разом з цим європейське обладнання та технологія очищення води, яку застосовує «Інфоксводоканал», дозволяють усувати збудників будь-яких кишкових інфекцій — як вірусологічних, так і бактеріологічних.

Окрім цього, на всіх етапах водопідготовки по більш ніж 55 показниках цілодобово здійснюється лабораторний контроль. Співробітники підприємства перевіряють не тільки річкову воду на вміст бактеріологічних та вірусних забруднювачів, а й питну воду у мережі в різних локаціях міста. Крім «Інфоксводоканалу», паралельний лабораторний контроль здійснює і Державна санітарно-епідеміологічна служба.

За результатами останніх досліджень, вода в Одесі відповідає всім санітарним вимогам до питної води.

«Інфоксводоканал» наполегливо просить одеситів не розповсюджувати фейкову та сумнівну інформацію без її попередньої перевірки. Це можна зробити на сайті http://infoxvod.com.ua (http://infoxvod.com.ua/), а також:

– Телеграм-каналі https://t.me/infoxvodokanal,

– Фейсбук-сторінці https://www.facebook.com/infoxvodokanal.

Контакт-центр за безкоштовним номером: 0-800-307-505.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *