Російський тероризм: в Одесі семеро загиблих внаслідок ракетних ударів. ВІДЕО

23 квітня в Одесі приблизно о 14 годині росіяни поцілили в житловий будинок в Одесі ракетою з акваторії Каспійського моря. В результаті цього загинули сім людей, у тому числі тримісячна дитина. До шпиталів міста госпіталізовано 10 людей з різними травмами.

Серед загиблих від ракетного удару була Валерія Глодан, її тримісячна донька Кіра та її мама. Чоловік загиблої дівчинки у момент вибуху вийшов до супермаркету за продуктами, – родина готувалася зустріти перше Великоднє свято у житті маленької дівчинки, якій на момент загибелі не було й 3 місяців.

“Рідненькі мої, Царство небесне! Ви в наших серцях!”, – написав чоловік загиблої Валерії Юрій у Facebook після їх смерті. До місця трагедії люди принесли квіти та дитячі іграшки.

Мер Одеси Геннадій Труханов прокоментував загибель одеситів внаслідок обстрілу російськими військами.
«Це одеситка, яка так і не побачила життя. Це теж стратегічний об’єкт? Тварі ви. Горіти вам у пеклі», – звернувся до окупантів мер міста.

Після влучання ракети, рятувальники почали розбирати завали в будинку. Людей впускали у будівлю у супроводі представників ДСНС та з касками.

За уточненою інформацією пресслужби ДСНС в Одеській області, в результаті ракетного удару загинули семеро людей. Місцеперебування однієї людини наразі невідоме.

З під завалів врятували двох людей, із багатоповерхівки евакуювали 86 жителів.

26 квітня стало відомо про ще одну родину загиблих. Віцечемпіонка Південного регіону з бодибілдингу Людмила Чернецька та її чоловік Богдан. Інформацію підтвердила начальниця управління фізичної культури та спорту Одеської обладміністрації Валентина Кольчак.

Подруга загиблої Вероніка Кас написала на своїй сторінці в Instagram, що Людмила Чернецька була вагітна. За її словами, квартира пари була на четвертому поверсі в будинку, в який 23 квітня влучила ракета.

Внаслідок ракетного удару по Одесі госпіталізували 10 людей. Вони у стабільному стані. Двох пацієнтів лікарі планують виписувати додому, повідомив директор однієї з лікарень Микола Турчин. Основний характер травм – уламкові поранення, також поранення пов’язані з вибитим склом. Двоє травмувалися, тому що стрибали на поверх нижче.

Ракетний удар в Одесі: все, що відомо про трагедію

Світлана Парадовська розповіла, що її 20-річний син потрапив до лікарні.

От син в лікарні, в одних трусах вибіг, його ванна врятувала, і все, і потім швидка. Увесь перев’язаний, почуває себе так, не дуже. З мовленням трохи проблеми. Сам з-під завалів вилазив. Опіки, подряпини, зашивали і руку, і ногу. Волосся все випечене, вії”.

Поліція попросила потерпілих внаслідок ракетного удару та їхніх родичів, які втратили зв’язок з рідними, звертатися за телефоном чергової частини: 779-49-61

Фахівець Одеської академії будівництва та архітектури Костянтин Анісімов зазначив, що після того, як рятувальники закінчать розбирати завали, будинок почнуть укріплювати, й надалі його планують відновити.

Внаслідок ракетного удару по Одесі рух трамвайних маршрутів №3,13,27 тимчасово призупинили. Колію планують звільнити до кінця завтрашнього дня, повідомив заступник директора департаменту міського господарства Валерій Цуркан.

Ще одна ракета росіяа влучила на територію одного з кладовищ міста. Вона зруйнувала пам’ятники та огорожі. В результаті обстрілу було знищено понад тисячу квадратних метрів території.

Ракетний удар в Одесі: все, що відомо про трагедію. ФОТО. ВІДЕО

Поранення отримала жінка 1957 р.н. Її у тяжкому стані з рваними ранами та контузією доставили до лікарні

Заступник директора департаменту міського господарства Віталій Цуркан зазначив, що усі могили на цвинтарі відновлять.

Ракетний удар в Одесі: все, що відомо про трагедію. ФОТО. ВІДЕО

У зв’язку із ракетним ударом по Одесі обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Також провадження відкрила Національна поліція Одеси.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник звернувся до парламенту після ракетного удару по Одесі та опублікував фото загиблої Валерії Глодан.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що єдина мета російських ракетних ударів по Одесі – терор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *