“Консерва” в прокуратурі: у Миколаєві СБУ затримала силовика за співпрацю з окупантами. ВІДЕО

СБУ підозрює керівника Миколаївської окружної прокуратури у державній зраді.

Наразі посадовця затримано в ході спецоперації СБУ та офіційно оголошено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У СБУ є аргументовані докази, що керівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур РФ. Для цього використовував посередника, щоб відвести сліди від себе.

За наявними даними, він передавав інформацію про:

  • оперативну обстановку у Миколаєві та області;
  • загиблих військових і цивільних осіб, полонених, місця їх утримання;
  • результати обстрілів Миколаєва;
  • добові паролі на блокпости на території області тощо.

Щоб задокументувати зрадника, СБУ провела спецоперацію з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ.

У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флешки, які містять докази його протиправної діяльності.

Під час допиту зрадник визнав свою злочинну діяльність та надав відповідні покази.

Нагадаємо: Миколаївська окружна прокуратура охоплює 18 об’єднаних територіальних громад Миколаївського району (окрім Миколаївської міської територіальної громади).

18 березня 2021 року повідомляли про призначення керівником Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа. Інформацію підтвердили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Геннадій Герман пройшов три етапи атестації, під час якої здійснювалося оцінювання прокурорів. Він народився у 1979 році на Харківщині.

Про цей випадок написала генпрокурор Ірина Венедіктова:

«За фактом державної зради затримано керівника однієї з окружних прокуратур Миколаївщини. Виявив «перевертня» серед підлеглих керівник Миколаївської обласної прокуратури. Викрили Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону та слідчі СБУ.

Нами зафіксовано, що цей, соромно сказати, прокурор виконував злочинні завдання представників держави-агресора. Прихильник «русского мира» систематично «зливав» ворогу відомості щодо кількості та місць утримання військовополонених збройних сил РФ, результатів обстрілів Миколаївщини. Також ділився із «замовником» даними про загиблих військовослужбовців і цивільних та іншою інформацією, яка цікавила окупантів.

В обмін на цю інформацію він сподівався продовжити працювати в органах прокуратури у разі захоплення ворогом регіону, але забув, що за такі дії передбачено довічне позбавлення волі. Його діяльність вчасно вдалося зупинити та уникнути більш тяжких наслідків.

Наразі розслідується також імовірна діяльність на користь ворога та співпраця з агресором співробітників правоохоронних органів, працівників виправних колоній, Держслужби статистики України, органів виконавчої служби, лісової галузі, митників, помічників народних депутатів України, інших громадян України», – повідомила головна прокурорка України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *