Алкоголь, цигарки, бездоглядність: ювенальна служба Одеси перевіряє, як відпочивають підлітки

Одеські правоохоронці проводять рейди в місцях відпочинку підлітків і перевіряють, як і з ким вони проводять вільний від навчання час. Увага поліцейських зосереджена не тільки на неповнолітніх, а й на дорослих, які своїми діями або бездіяльністю можуть їм нашкодити.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції в Одеській області.

Під час відпрацювання поліцейські виявили дванадцять робітників місцевих крамниць, які знехтували перевіркою документів неповнолітніх і продали їм алкоголь та тютюн. Відносно правопорушників були складені протоколи за частиною 2 статті 156 КУпАП.

Також ювенали виявили 11 підлітків, які розпивали спиртні напої та палили у громадських місцях. Відносно чотирьох дівчат та хлопця склали протоколи за статтями 178 та 175-1 КУпАП. За шістьох підлітків молодше 16-ти років, які не досягли віку адміністративної відповідальності, її нестимуть їхні батьки згідно зі статтею 184 (невиконання батьківських обов’язків) КУпАП.

А от 19-річний молодик, який «відпочивав» з неповнолітніми приятелями, понесе покарання за доведення підлітків до стану сп’яніння, передбачене статтею 180 КУпАП.

З недобросовісними продавцями, підлітками та їхніми батьками ювенали провели профілактичні бесіди, нагадавши: спиртне та тютюнові вироби шкідливі для дитячого організму, а в стані алкогольного сп’яніння, до того ж, люди схильні до скоєння правопорушень чи небезпечних для здоров’я «пригод».

Також ювенали повернули додому 15-річну одеситку, яка понад добу блукала містом. Дівчинку з електронною цигаркою виявили у громадському транспорті. Сподіваючись ввести поліцейських в оману, вона назвалася вигаданим ім’ям.

Поки правоохоронці спілкувалися з дитиною, до місцевого відділу поліції надійшло звернення від місцевої жительки про те, що її донька добу тому пішла з дому через конфлікт з родичами. Жінка сподівалася, що вона сама повернеться, та з плином часу звернулася по допомогу до поліцейських. З’ясувавши, що їх підопічна і є ця розшукувана дівчинка, поліцейські повідомили про це матері-одиначці та владнали суперечку між родичами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *