Обдурили на ремонті: шахраї продавали одеситам неіснуючі вікна й двері

Від шахрайських дій зловмисників постраждало майже півсотні громадян на загальну суму більш ніж 600 тисяч гривень.Про це повідомила прес-служба Нацполіції в Одеській області.

Поліція затримала зловмисників, серед яких 21-річна сумчанка та двоє киян 24-х та 28-ми років. Аби ввести в оману клієнтів, вони офіційно зареєстрували підприємницьку діяльність, орендували на вулиці Косовській офіс, а щоб залучити якомога більше замовників, створили сайт з продажу металоконструкцій з акційними цінами.

В процесі діяльності спільники укладали з громадянами договори на доставку та установку товару, отримували від клієнтів оплату, але обіцяного не виконували. Після завершення зазначеного в угоді терміну, одесити, так і не отримавши товар, знову зверталися до «підприємців», але у відповідь чули про затримки від постачальників абощо. Врешті, втративши надію, кілька потерпілих звернулось до поліції.

«В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що на рахунку фігурантів десятки ошуканих одеситів та сотні тисяч гривень завданих їм збитків.Згідно із законодавством, заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою, вчинене у великих розмірах та за попередньою змовою, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років», – прокоментувала старша слідча територіального підрозділу поліції Юлія Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *