В Одесі День Єднання відзначили ходою “За збереження суверенітету України”

16 лютого Україна відзначила нове державне свято – День Єднання. Свято затвердив президент України Володимир Зеленський на тлі хвилі повідомлень про можливе вторгнення російських окупаційних військ. У День єднання, в Одесі на усіх адмінбудівлях міста підняли державні прапори та влаштували патріотичну ходу “За збереження суверенітету України”.

О 10 годині на площі біля аеропорту “Одеса” підняли Прапор України на 50-метровому флагштоку, встановленому до 30-ї річниці незалежності України. За даними Одеської обласної державної адміністрації на заході були присутні понад 300 людей, серед них були військові збройних сил України, студенти, школярі та інші.

Гімн України зіграв військовий оркестр. Після чого виступив хореографічний гурт “Чайка” Одеської обласної філармонії.

Ми воюємо вже майже 8 років. Свято буде після нашої перемоги. А що стосується таких заходів, як підняття прапору, виконання Державного Гімну України, звичайно – це демонстрація того, що ми єдині“, − розповів учасник бойових дій Сергій Братчук, який прийшов на захід.

Ми, як громадська організація, маємо також своє бачення, що Україна має бути вільною та самостійною. І без будь-якого чужого втручання ми повинні самі розвиватись і будувати своє суспільне життя”, – сказав заступник голови спілки ветеранів десантників Валерій Діченко.

Державні Прапори також підняли на кораблях та у частинах Військово-Морських Сил. На причалі міста Одеси відбулось урочисте шикування. За участю командувача ВМС ЗСУ, контрадмірала Олексія Неїжпапи на кораблях, катерах та суднах підняли стяги. Державний Гімн України зіграв творчий колектив військових музикантів.

Прапори також вивісили вздовж колон на будівлі Одеської міської ради.

З урочистою ходою та піднятими прапорами. В Одесі відзначили День єднанняОдеська міська рада

18-метровий прапор розгорнули й на Воронцовському маяку в Одесі.

Майже о 14:10 біля готелю “Пасаж” на вулиці Дерибасівській стартувала патріотична хода “За збереження суверенітету України”. У заході взяли участь мешканці міста та правоохоронці. Поліцейські розгорнули Державний прапор України, інші тримали у руках прапорці.

А в Одеській області святкові флешмоби пройшли у кожному населеному пункті громади, у школах, садочках, сільських, міських радах. Багато дітей прийшли на заняття у вишиванках.  Також уранці на телеканалах по всій країні пройшов марафон єднання.

Прапор

Одеса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *