Відрізані від світу: жителі села на півдні Одещини не користуються телефонами

Без телефонного зв’язку обходяться жителі села Малоярославець Перший в Одеській області. Для вирішення цієї проблеми треба встановити станції мобільного зв’язку, грошей на які у бюджеті немає.

Про це йшла мова на комісії з питань транспортно-комунікаційної інфраструктури, морегосподарського комплексу і цифрового розвитку Одеської облради в середу, 16 лютого.

Комісія розглянула проблему відсутності мобільного зв’язку в селі Малоярославець Перший, що входить тдо складу Тарутинської селищної громади в “укрупненому” Болградському районі.

У селі мешкає 678 людей, які обходяться без стільникового зв’язку. Крім того, недалеко від села Малоярославець Перший розташований пропускний пункт, на якому теж мобільний зв’язок “не ловить”.

Магістральний телекомунікаційний канал між селами Малоярославец Перший і Другий налічує 13,3 км. Для будівництва двох базових станцій мобільного зв’язку необхідно 6,8 млн гривень, – доповів начальник управління цифрового розвитку Одеської ОГА Станіслав Ніколайчук. В цілому, проект підключення села до мобільного зв’язку оцінили в 7,7 млн гривень.

Голова комісії Юрій Крук додав, що на цей проект коштів у бюджеті немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *