У Березівському районі жінка годувала немовля сумішшю…на горілці. ВІДЕО

Гучна історія облетіла всю Одеську область: мати напоїла немовля, якому всього 20 днів від народження, дитячою сумішшю… з самогоном. Сільська родина живе на півночі Одещини, в селі Ісаєво Андрієво-Іванівської громади. Що розповіли сусіди жінки та соціальні працівники, повідомило видання УСІ.онлайн.

На сполох забила сільська фельдшерка, яка щодня відвідувала сім’ю. Вона помітила, що маленький Сашко нестримно втрачає вагу, і повідомила про це соцробітників.

“Для дитини це смертельно, дитина не набирала у вазі. Це могло до смерті дитини привести”, – розповіла фельдшерка Людмила Шитря.

Коли сім’ю відвідали соцробітники з перевіркою, в пляшці з молочною сумішшю виявили алкоголь.

“Фельдшер приходить і говорить: “Потрібно щось робити, дитина вага не добирає”, вона постійно ходила з вагами. Викликали лікаря і фахівці з лікарем поїхали до Валі. І просто випадково почули запах горілки. І ще фахівець звернула увагу, що Валя не перевіряє, суміш тепла або холодна. Фахівець не витримала, узяла пляшечку, відкрила і почула запах спиртного. Вони пробували на смак – там хороша доза була”, – говорить директор територіального центру соцзахисту села Ісаєве Олена Несгодинська.

Звідки у пляшці з дитячою сумішшю взявся алкоголь, мати хлопчика Валентина пояснити не змогла. Тому працівники соцслужби вирішили терміново вилучити немовля з сім’ї. Сашу госпіталізували в районну лікарню.

“Дитина поступила до нас з вагою меншою, ніж при народженні. Він недоглянутий, у нього так званий пелюшковий дерматит, дитина недогодована. У будь-якому разі, алкоголь позначається погано на будь-якому організмі”, – пояснює педіатр Алла Скарга.

Сусіди розповіли, що матері хлопчика 29 років. Вона живе із співмешканцем, який на 44 роки старший неї, – чоловік сильно хворіє і навіть не встає з ліжка. Жінка ніде не працює, але й не п’є. Тому сусіди не можуть повірити, що Валентина могла напоїти дитину алкоголем.

“Вона так офіційно не працює. По людях ходила, допомагала, за це їй платили. І продукти, і усе вони мали, на городі у неї завжди порядок був. Щоб вона дійсно лила горілку в ту кашу – я сумніваюся, не така вона і безглузда. Вона сама з інтернату. Вона ніколи п’яна не ходила, завжди у випраному”, – розповіла сусідка Галина Чабанюк.

У соцслужбі розповіли, що Валентина вже народжувала дитину, 13 років тому – теж хлопчика, але відразу відмовилася від малюка. Цього разу жінка теж вже написав відмову. Поки хлопчик знаходиться в лікарні під спостереженням медиків. А коли хлопчик одужає, його переведуть до дитячого будинку.

Джерело – Усі.онлайн

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *